Acasă » REGIONAL » Iasi » Amenzi de 1 – 2 decembrie date de politisti

Amenzi de 1 – 2 decembrie date de politisti

 

În perioada 01-02 decembrie a.c., poliţiştii rutieri ieşeni auacţionat pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea cauzelor de producere a accidentelor rutiere.

 

Astfel, a fost folosită aparatura radar din dotare pentru depistarea vitezomanilor şi aparatele alcooltest pentru depistarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat alcool.

 

Peste 40 de poliţişti, particpanţi la acţiuni au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 72.120 lei, dintre care 84 pentru viteză, iar 3 pentru depăşiri neregulamentare.

 

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 3 pentru conducerea unui auto sub influenţa alcoolului, iar 2 pentru conducerea unui auto fără permis de conducere.

 

Au fost reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

 

Spre exemplu, un bărbat, de 33 ani din judetul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 28D, în afara localităţii Uricani, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 172 km/h, viteza legală admisă pe acel sector de drum fiind limitată la 100 km/h. De asemenea acesta a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară a unui alt autovehicul. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.500 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

 

Un alt bărbat, de 31 ani din municipiul Iaşi a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un autoturism, pe soseaua Calea Galata din Iaşi. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o valoare de peste  0,40 mg/l alcool pur în aerulexpirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului.

 

Un tânăr, de 27 ani din comuna Mogoşeşti a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un autoturism pe D.J. 248B, în localitatea Hadîmbu, din Mogoşeşti. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o valoare de peste  0,40 mg/l alcool pur în aerulexpirat. Totodată s-a constatat că persoana în cauză nu este posesoare de permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui auto sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Incertitudini privind Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 de la Pașcani. Decizia stă pe umerii oamenilor de afaceri

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 din Pașcani nu se știe exact dacă ...