Acasă » REGIONAL » Iasi » Amenzi de aproape un miliard de lei vechi date de politisti

Amenzi de aproape un miliard de lei vechi date de politisti

În perioada 22-23 septembriea.c., poliţiştii rutieri  au organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie. S-a acţionat cu prioritate pentru prevenirea excesului de viteză pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.325 lei, dintre care 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 16 pentru telefonie, iar restul pentru alte abateri. Au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare. 

Spre exemplu, un tânăr, de 28 ani, din comuna Holboca, a condus un auto pe şoseaua Nicolina, din Iaşi, cu viteza de 109 km/h, control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Acesta a  fost sancţionat cu amendă, în valoare de 1.305 lei şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Un tânăr, de 23 ani din mun. Iaşi, a condus un auto, pe b-dul Carol I , iar în staţia mijloacelor de transport a depăşit tramvaiul oprit în staţie pentru coborârea călătorilor. Acesta a fost sancţionat conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 580 lei şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile.

Un bărbat, de 42 ani, din mun. Iaşi, a condus un auto pe DN 28D, cu viteza de 125 km/h control radar, pe un sector de drum unde limita este 60 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un şofer cu o alcoolemie de 1,15 mg/l a intrat cu maşina în geamurile unui magazin din Neamț

Un şofer cu o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat a provocat, ...