Acasă » REGIONAL » Iasi » Ample actiuni rutiere, ample sanctiuni pentru nereguli
pmp

Ample actiuni rutiere, ample sanctiuni pentru nereguli

 

La data de 06 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.30-12.30 şi 17.30-20.30, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.835 lei, dintre care 27 pietonilor indisciplinaţi, iar restul pentru alte abateri.

 

Spre exemplu, o femeie, de 29 ani, a traversat b-dul A. Panu prin loc nepermis pietonilor. Aceasta a fost sancţionată conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în valoare de 290 lei.

·          

 Acţiunile pe această linie vor continua pe parcursul acestei săptămâni, când poliţiştii rutieri din întreaga țară vor intensifica acțiunile axate pe prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii!

 

Astfel, în perioada 6 – 12 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, poliţiștii rutieri ieşeni  acționează, pentru salvarea de vieți omenești și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni. Activitățile vizează, cu precădere, combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni.

 

O atenţie deosebită este acordată zonelor cu potenţial de risc rutier, precum şi celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor abateri.

 

Poliţia Rutieră Ieşeană recomandă pietonilor:

 – să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

 -să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

 -să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

 -să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie

 -copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

 Peconducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...