STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Ample controale asupra micilor afaceristi din Piata Vale – Hala. Au fost aplicate amenzi si s-au confiscat bunuri
pmp

Ample controale asupra micilor afaceristi din Piata Vale – Hala. Au fost aplicate amenzi si s-au confiscat bunuri

 

In urma cu cateva ore, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi cu spijinul poliţiştilor păşcăneni au organizat o  acţiune în hala centrală din municipiul Paşcani pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi intensificarea activităţilor de combatere a comerţului ilicit cu produse nealimentare.

 Astfel, 14 poliţişti au verificat mai multe societăţi comerciale şi au constatat 2 infracţiuni la Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, toate conform Legii nr. 12/1990 în valoare de 10.000 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Paşcani, s-a constatat faptul că reprezentantul firmei ar fi pus în vanzare 30 articole de imbrăcăminte ce aveau aplicate însemnele unei mărci înregistrate, fără a prezenta documentele de conformitate. S-a procedat la ridicarea bunurilor identificate, urmând ca, în cauză să fie înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punereaîn circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prev. și ped. de Legea nr. 84/1998.  

De asemenea, la o alta societate comercială s-a constatat faptul că reprezentantul firmei a pus în vânzare diverse articole de îmbrăcăminte în valoare de 1.300 lei fără a avea documente justificative, conform legii. În baza Legii 12/1990, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, procedându-se la confiscarea bunurilor identificate.

De mentionat faptul ca si ieri au fost controale asemanatoare in zona. Reprezentantii politiei spun ca vor continua astfel de activitati pentru a starpi ilegalitatile pe partea de comert.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...