Acasă » REGIONAL » Pascani » Ample nemultumiri din partea unor consilieri vizavi de activitatea politistilor locali. „Se plimba cu masina prin oras si nu fac absolut nimic”
pmp

Ample nemultumiri din partea unor consilieri vizavi de activitatea politistilor locali. „Se plimba cu masina prin oras si nu fac absolut nimic”

Activitatile politistilor locali nu sunt pe placul unor alesi. In Comisia juridica de astazi acestia au fost criticati de consilieri pentru faptul ca nu fac ordine in oras. Prezent la sedinta, directorul Vasilica Avasiloie a fost luat la intrebari de consilierul local Codrin Toma.

Acesta din urma i-a atras atentia sefului Politiei Locale ca nu fac ordine in zona Pietei Agroalimentare din Vale. Mai precis, pesedistul s-a aratat nemultumit de faptul ca sunt foarte multe dube in zona care practica comert fara a respecta hotararile Consiliului Local.

„Atrag atentia asupra comertului stradal care se practica in Piata Agroalimentara din zona Vale. Sunt dube parcate cu marfa si proprietarii vand fara ca nimeni sa le spuna nimic. Nu se aplica legea in mod legal si cum trebuie. De ce se permite acest lucru? Daca ai de facut cumparaturi in zona nu poti parca masina din cauza lor”, a precizat Codrin Toma.

„Noi i-am avertizat si unde a fost cazul s-au dat si sanctiuni celor care au fost prinsi ca vand din duba. Eu nu cred ca la ora actuala mai sunt astfel de comercianti. Mai exista si o problema. In zona sunt parcate dube care aprovizioneaza magazinile din piata. Nu putem sa nu-i lasam atata timp cat nu exista o hotarare data de Consiliu Local cu privire la stabilirea unui program de aprovizionare. Am tot transmis celor de la Primarie sa ia initiativa ca sa ne putem face treaba”, i-a replicat Vasilica Avasiloaie.

O alta nemultumire a fost aceea ca politistii locali mai mult sunt vazuti ca se plimba cu masina decat in patrula.

„Politia locala se plimba cu masina prin oras si nu fac absolut nimic altceva. Sunt masini parcate cu anunturi de vanzare. Stiu ca exista o hotarare luata de Consiliu care interzice acest lucru. Mai mult, am atras atentia de mai multe ori ca in spatii de joaca sau parcuri sunt cetateni care consuma alcool si seminte. Nici acest lucru nu este permis. Faceti patrule, mergeti si va plimbati prin oras si veti vedea toate aceste nereguli. Din masina este mai greu sa le observi”, a mai spus consilierul Toma. „Este o problema cu mizeria in anumite zone din Pascani. Unde locuiesc eu gasesc zilnic pet-uri goale, pungi si alte mizerii. Cred ca se pot da avertismente iar care nu se conformeaza si fie sanctionati. Politistii locali trebuie sa fie vazuti mai des printre blocuri”, a mai spus si consilierul local Leonard Ursu.

Seful Politiei Locale a spus ca de luni va aduce in parcul Primariei toate masinile si ca politistii vor merge pe jos cum doresc consilierii, insa, in cazul in care vor fi nevoiti sa intervina la un apel 112, nu vor avea cum sa ajunga la timp sa rezolve o situatie. Mai mult, acesta a spus ca 60% din activitatea celor de la Politia locala se desfasoara in patrula si nu cu masina. Ramane ca aceasta problema sa fie discutata in sedinta ordinara de joi.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...