Acasă » REGIONAL » Pascani » Antrenorul păşcănean Neculai Tarcan şi studentele sale de la CS Politehnica Iaşi pleacă în Rusia pentru un loc sub cerul olimpic!
thomplast

Antrenorul păşcănean Neculai Tarcan şi studentele sale de la CS Politehnica Iaşi pleacă în Rusia pentru un loc sub cerul olimpic!

Reprezentativa României este condusă de antrenorul păşcănean Neculai Tarcan, cel care pregăteşte şi formaţiile de la Politehnica Iaşi, atât cea de senioare, cât şi cea de junioare fiind campioane naţionale en-titre şi deschid şi clasamentele actualului sezon (la Iaşi este ajutat la antrenamente de Gabriela Lepciuc, de Ioan Iftode, de prof. Viorica Ursanu, care se ocupă de pregătirea fizică, şi de medicul Valeriu Chirica)!

Lotul României s-a reunit luni la Snagov, după ce două dintre jucătoarele sale de bază, ieşencele Maria Atomi şi Georgiana Gabor, şi-au susţinut examenul de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi. Din cele cincisprezece rugbiste convocate, alte şapte ieşence se vor număra probabil printre cele douăsprezece cu care Tarcan va aborda jocurile de la Kazan: Loredana Juncănariu, Ana Maria Sandu, Alina Diniţă, Mădălina Radu, Simona Roşca, Gabriela Buciumanu şi junioara Daniela Glodeanu. Mai mult, fosta lor colegă de club, Emilia Vizitiu, transferată la Agronomia Bucureşti, este căpitanul reprezentativei României.

Tarcan şi fetele sale vor pleca astăzi spre Kazan, acolo unde se vor prezenta douăsprezece formaţii, repartizate în trei grupe. România va juca în Grupa C, în compania Irlandei, Spaniei şi Republicii Cehe. „Încă nu ştim exact care va fi procedura de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ultima variantă este că se califică direct câştigătoarea turneului de la Kazan, iar formaţiile clasate pe locurile 2 şi 3 vor avea şi altă şansă de a mai ajunge la Tokyo. Avem o grupă foarte grea, iar printre celelalte echipe se numără Anglia, Franţa şi Rusia, adică va fi o concurenţă infernală pentru câştigarea turneului. Noi vom încerca să ne clasăm cât mai bine, dar un obiectiv rezonabil ar fi situarea pe unul din locurile 5-8. Oricum, am ajuns prea departe faţă de cât s-a investit în această echipă”, ne-a declarat, cu destulă amărăciune, Neculai Tarcan, care a mai lansat un semnal de alarmă şi la nivelul Iaşului: „S-ar putea face mai mult pentru aceste fete. Nu le trebuie condiţii extraordinare, dar nici nu pot rămâne la Iaşi cu indemnizaţie de 500 de lei lunar după ce termină facultatea! Sper ca Atomi şi Gabor să se înscrie şi la Master, deşi ele au valoare, ca şi alte fete, să evolueze în străinătate”.

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcănenii pot depune cereri pentru ajutor financiar în vederea achiziționării unei centrale termice

Veste bună pentru cei care nu au reușit să-și achiziționeze o centrală termică. Primăria Pașcani ...