Acasă » Administratie » ANUNT DE INTERES PUBLIC în atenția cetățenilor Municipiului Pașcani

ANUNT DE INTERES PUBLIC în atenția cetățenilor Municipiului Pașcani

 S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI,  cu sediul in Municipiul Pascani, str.Morilor, nr.14, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020, aduce la cunostinta  publica ca,  in perioada  26.07.2022 – 28.07.2022, in intervalul orar  22,00-05,00, in conformitate cu prevederile  Hotararii Consiliului Local al Municipiului Pascani nr.78/30.03.2022, privind aprobarea Planului local de combatere a vectorilor in anul 2022 in Municipiul Pascani,  va desfasura  servicii de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani-ETAPA SUPLIMENTARA,  in situatia in care conditiile meteo  vor permite  acest lucru.

Produsele folosite sunt:

  1. CYMINA ULTRA (substanţe active CIPERMETRIN, TETRAMETRIN, PIPERONIL BUTOXID)-procedura de termonebulizare;
  2. CYMINA PLUS(substante active : CIPERMETRIN, TETRAMETRIN, PIPERONIL BUTOXID, BENZENESULFONIC ACID C10-13-Alkyl Derivs., Calcium Salt, ETILESANOLO)-procedura de pulverizare cu atomizor TIFONE CITIZEN;

Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor),  sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Tratamentele  de dezinsecţie terestră se aplică între orele 22:00 – 5:00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Rugam cetatenii  sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat  si sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii   să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea,  sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.

Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar,  societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD, este absolvita de orice responsabilitate.

In situatia in care, conditiile meteo nu vor fi favorabile, actiunea de dezinsectie va fi prelungita. Societatea va reveni cu amanunte referitoare la intervalul de timp in care va fi efectuata etapa suplimentara, detalii ce vor fi aduse la cunostinta publica.

  Director General

Ing. DUMITRU  CHIUARIU

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Societăți din Podu Iloaie luate la control de polițiști. Amenzi de peste 45.000 lei

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul ...