Acasă » REGIONAL » Moldova » ApaVital a găsit soluții la Târgu Frumos pentru ca cetățenii să nu aibe de suferit din cauza celor care nu plătesc
nomad

ApaVital a găsit soluții la Târgu Frumos pentru ca cetățenii să nu aibe de suferit din cauza celor care nu plătesc

Veste bună pentru consumatorii de apă din orașul Târgu Frumos. Aceștia nu vor mai avea de suferit din cauza vecinilor care nu își achită facturile la apă și canalizare. Operatorul județean ApaVital a aprins fonduri din bugetul propriu pentru realizarea contorizării individuale la nivel de scara a blocurilor din oraș. Suma necesară este de 1,2 milioane de lei.

Primarul orașului, Ionel Vatamanu a intervenit la reprezentanții ApaVital și a cerut să găsească soluții urgente în acest sens.

„Singura soluție pentru a rezolva problema sistării apei la unele blocuri din oraș a fost găsită si prinde contur. La insistentele mele, ApaVital, furnizorul de apă-canal a prevăzut în bugetul din acest an suma necesară (1,2 milioane de lei fara TVA) pentru realizarea contorizării individuale la nivel de scara a blocurilor din orașul Târgu Frumos. Documentația are ca obiect contorizarea la nivel de scara a unui numar de 49 de blocuri (P+4) ce insumeaza un total de 80 de scari de pe strazile Cuza Voda, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Voda, Petru Rares, Stefan cel Mare si strada Maicuta. Prima mare bucurie a oamenilor va fi cã vor plãti exact cît vor consuma, iar unii, vitregiti de-a lungul anilor, nu vor mai rãmîne fãrã apã rece din cauza vecinilor rãu-platnici”, precizează primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Mircești (parțial)

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație ...