Acasă » REGIONAL » Pascani » ApaVital despre avariile din Pascani: retelele si-au epuizat durata normata de viata. Suntem impiedicati sa initiem investitiile programate

ApaVital despre avariile din Pascani: retelele si-au epuizat durata normata de viata. Suntem impiedicati sa initiem investitiile programate

Operatorul judetean de apa si canalizare a venit cu o serie de precizati in ceea ce priveste numeroasele avarii aparute in ultima vreme in reteaua de distributie a apei din municipiul Pascani. reprezentantii ApaVital Iasi spun ca retelele de apa sunt foarte vechi, lucrarile executate in timp la Pascani de fostul operator au fost realizate prost, fara sa respecte normele tehnice. Mai mult, acestia spun ca din cauza blocajului creat intre administratia locala si operatorul de apa si canalizare blocheaza investitiile in zona.

“Principala cauză a apariţiei din ce în ce mai frecvente a defecţiunilor din reţelele publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Paşcani o reprezintă faptul că cea mai mare parte a reţelelor şi-au epuizat durata normată de viaţă. În acelaşi timp, reparaţiile făcute pe parcursul timpului de operatorii anteriori (DAC, PSA) au fost realizate relativ frecvent fără respectarea normelor tehnice în vigoare (ex. cămine colectoare ale reţelei de canalizare construite din cărămidă în loc de beton, utilizarea de robineţi şi conexiuni care nu respectă standardele în vigoare, sigilarea defecţiunilor conductelor magistrale de alimentare cu apă cu dopuri / cepuri din lemn etc.).

Toate aceste deficienţe impun necesitatea unor investiţii consistente în înlocuirea şi reabilitarea reţelelor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Paşcani. S.C. ApaVital S.A. are capacitatea şi are acces la resursele necesare pentru realizarea de investiţii masive în aria sa de operare, inclusiv în municipiul Paşcani. Din cauza blocajului administrativ şi juridic intervenit la nivelul autorităților UAT Paşcani, suntem împiedicaţi să iniţiem investiţiile programate la nivelul municipiului Paşcani pentru perioada următoare, atât pe cele din fonduri proprii, cât şi pe cele din fonduri europene.

Pierderile datorate defecţiunilor apărute în reţelele publice de alimentare cu apă din municipiul Paşcani au depăşit în ultima perioadă 60% şi duc la creşterea semnificativă a cheltuielilor operaţionale curente ale S.C. ApaVital S.A., contravaloarea pierderilor fiind suportată integral de către societatea noastră”, precizeaza cei de la Biroul de Presa ApaVital.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Șofer băut surprins pe străzile din comuna Mogoșești Siret

Un bărbat de 60 ani a fost surprins de polițiștii rutieri în timp ce conducea ...