Acasă » REGIONAL » Moldova » Apel către pășcăneni: Nu mai aruncați resturile vegetale la gunoi! Sunați la 0232/762300

Apel către pășcăneni: Nu mai aruncați resturile vegetale la gunoi! Sunați la 0232/762300

Cetățenii municipiului Pașcani, în special cei care locuiesc la case, sunt rugați de către conducerea Primăriei să nu mai arunce resturile vegetale la un loc cu gunoiul menajer. Motivul este acela că ar încărca în mod inutil facturile emise către Primărie de către firma care se ocupă de colectare și transport. Resturile vegetale pot fi ridicate în mod gratuit de către angajații Serviciului de Gospodărie Comunală din primărie dacă cetățenii apelează numărul de telefon 0232/762300 și solicită acest lucru.

”În plină toamnă sunt foarte multe deșeuri vegetale, frunze, crengi, și am rugămintea să nu mai fie depozitate în containerele de gunoi, la un loc cu deșeurile mixte deoarece firma care se ocupă de colectare și transport nu le sortează. Plătim 600 lei/tona de gunoi, avem facturi foarte mari la acest capitol. Este păcat să plătim pentru niște resturi vegetale pe care le putem ridica noi, cei de la Primărie, în mod gratuit. Cetățenii nu trebuie decât să sune la numărul de telefon 0232/762300, va răspunde cineva de la Primăria Pașcani, și să solicite o mașină. Repet: nu trebuie să plătească nimeni nimic, facem această activitate cu forțe proprii. Este important să nu se amestece gunoiul menajer împreună cu frunzele, vegetația uscată. Plătim în plus pentru niște frunze”, a făcut apel la cetățeni primarul Marius Pintilie într-o conferință de presă.

Conform declarațiilor făcute de acesta, în perioada următoare se are în vedere implementarea unor măsuri pentru reducerea costurilor la gunoi. „Căutăm soluții să reducem din costuri. Avem facturi foarte mari la salubritate. Pe cifre au fost luni când s-a plătit aproape 500 000 lei. Problema este că la Pașcani nu se face colectare selectivă. Dacă luăm măsuri pentru creșterea cantității de gunoi selectiv, facturile vor scădea”, a mai spus Marius Pintilie.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...