Acasă » REGIONAL » Moldova » APEL din partea primarului pentru pășcăneni. Sorin Olariu cere formarea unei Comisii de analiză. Pașcaniul riscă fie sufocat de gunoaie
www.jurnalulregional.ro

APEL din partea primarului pentru pășcăneni. Sorin Olariu cere formarea unei Comisii de analiză. Pașcaniul riscă fie sufocat de gunoaie

De astăzi SC CLP Eco Salubritate Pașcani nu mai execută servicii de colectare al gunoiului menajer și de transport de pe raza municipiului. Asta deoarece serviciul a fost preluat pe întreg județul Iași, în urma unei licitații, de către firma Girexim Universal.

În ședința ordinară de Consiliu Local Municipal de ieri, directorul Leonard Ursu a prezentat un plan de administrare al societății pe următorii ani, votat în cele din urmă doar de PSD și PMP, liberalii abținându-se de la vot din diferite considerente.

Consilierul Local PMP, Sorin Olariu, a fost mulțumit de planul prezentat catalogându-l ca fiind unul optimist însă a avut și unele rețineri la partea financiară. Edilul de la mișcarea populară i-a invitat pe cei din administrația locală cât și pe cei din Consiliu Local să formeze o Comisie nouă cu scopul de a dezbate și de a soluționa viitorului societății de salubritate din Pașcani, mai ales că și-a pierdut domeniul principal de activitate.

„De preferat ar fi ca noi consilierii împreună cu administrația să ne întâlnim pentru a avea o discuție cu privire la ce se va întâmpla cu serviciul de salubritate. Să stabilim un plan bine pus la punct pe care să-l și urmărim pe parcurs”, a precizat Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani.

„În preambul nu există o doză mare de optimism bazat pe cifra de afaceri actuală a societății. 75% din capacitățile de producție le pierdem, colectare și transport. Am făcut demersuri pe viitor și la o următoare ședință vom veni cu o nouă structură a entității, o nouă organigramă și vom veni cu solicitări de obiecte noi de activitate. Vizăm transportul în comun având în vedere că avem capacitatea de preluare. Am lucrat, avem un plan în acest sens”, a precizat directorul Leonard Ursu.

Societatea pășcăneană se va ocupa însă în continuare de curățenia în municipiu și va primi bani pentru serviciile prestate de la bugetul Primăriei.

Claudiu Bodoașcă de la PNL a criticat faptul că membrii Consiliului de Administrație de la societatea subordonată Primăriei nu au fost niciodată prezenți la ședință. Planul de administrare prezentat de Ursu a fost catalogat ca o poveste frumoasă. „Ați trecut activități în plan pe care nu le aveți și nici nu le puteți înființa pentru că sunt în atributul Consiliului Lcoal, cum este cel de transport în comun pe care doriți să-l preluați de la RAGCL care se află în colaps. Nu cred că este oportun să-l preluați dumneavoastră serviciul pentru că aveți datorii pe societate și nu puteți accesa fonduri europene, luru necesar”, a intervenit pe subiect Claudiu Bodoașcă.

„Văd că se discută foarte mult pe problema societății de salubritate. Serviciul de salubritate se predă către o altă firmă. Problema este că Eco Salubritate Pașcani, până în acest moment, cu mici întreruperi, a ridicat resturile menajere din oraș. Fiți convinși că, dacă nu se va plăti la timp contravaluarea serviciului, noul operator nu va face colectarea. Vom rămâne cu resturile menajere împrăștiate peste tot în oraș. Până la 20 septembrie 2019, la persoanele fizice, s-a încasat 53% din serviciile prestate. Pentru 2018 taxa nu s-a încasat iar servciul s-a prestat. Nu este glumă, nu este o joacă. Fac un apel către pășcăneni: rugămintea este ca cetățenii să-și achite această taxă pentru că noul operator nu stă la discuții. Trebuie insistat pe selectarea colectivă a deșeurilor”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...