Acasă » SPORT » Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

Clubul de fotbal CSA Steaua București este unul dintre exemplele de “cum se toacă” banii publici fără niciun rezultat. Secția de fotbal “Steaua București” din cadrul CSA Steaua a obținut un buget uriaș pentru o chipă fără drept de promovare.

MApN a alocat clubului de fotbal CSA Steaua București un buget de aproape 2 milioane de euro (9.703.000,00 lei). Din această sumă, 3.053.154,00 lei au fost destinați Centrului de copii și juniori a secției de fotbal.

Asta înseamnă că echipa de seniori care nu poate promova din Liga a 2-a înghite 1.33 milioane de euro anul acesta din bani publici.

Bugetul a crescut de la an la an. Anul trecut ar fi fost puțin peste un milion de euro.

“Până la data de 30.09.2022 s-au generat venituri proprii în cuantum de 381.000 de euro (1.870.935,00 lei), urmând ca diferența să fie acoperită prin subvenții de la bugetul de stat”, precizează Clubul Sportiv al Armatei “Steaua București” într-un răspuns în exclusivitate pentru Newsweek România.

Cubul Sportiv al Armatei “Steaua București” a evitat să răspundă clar ce sumă cheltuiește anual pentru întreținerea “Stadionului Ghencea”, însă arată că “stadionul se află în garanție, pe o durată de 5 ani de la data luării în primire, perioadă în care constructorul are obligația de a remedia toate problemele apărute.

Echipa de mentenanță a CSA Steaua efectuează diferite lucrări de întreținere pentru toate facilitătile sportive ale clubului, în funcție de nevoile curente, astfel încât cheltuielile nu se pot defini lunar. De asemenea, clubul are contractate de prestări de servicii pentru curățenia tribunelor, servicii de întreținere gazon, dar și pentru mentenanța preventivă a sistemelor și instalațiilor din cadrul stadionului”.

De asemenea, MApN a evitat să răspundă de ce investește sume atât de mari în secția de fotbal “Steaua București”, dacă echipa nu are drept de promovare în eșalonul superior, dar precizează că “participarea echipei de fotbal Steaua București în competițiile interne se face în baza Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”, M 115/2013”, se arată în răspunsul pentru Newsweek România.

Mai mult, pe newsweek

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mesajul Simonei Halep după divorțul de Toni Iuruc. „Fac o glumă: eliminarea din turul 1 de la US Open”

Simona Halep și Toni Iuruc au decis să o ia pe drumuri diferite în viață, ...