Acasă » EVENIMENT » Averea lui Vladimir Putin, dezvăluită în urma unei scurgeri de informații. Este miliardar în dolari!

Averea lui Vladimir Putin, dezvăluită în urma unei scurgeri de informații. Este miliardar în dolari!

Informații scurse de pe serverele unei companii de telecomunicații din Rusia şi analizate de zeci de jurnaliști de investigații în decursul unui an au permis determinarea averii la dispoziția președintelui rus Vladimir Putin.

Bunurile și lichiditățile sunt bine ascunse de ochii lumii și sunt gestionate de mai multe persoane care acționează ca şi cum ar face parte dintr-o cooperativă.

Potrivit declarației sale oficiale, Vladimir Putineste aproape sărac.

În realitate însă, liderul de la Kremlin ar deține mai multe case de vacanță, iahturi, podgorii și sume de bani care totalizează 4.5 miliarde de dolari, aflându-se la dispoziția sa la orice oră.

Ce leagă bunurile și banii lichizi de care dispune Putin la orice oră

Bunurile şi lichiditățile au două puncte în comun: aparțin sau au aparținut unor persoane, companii și organizații caritabile și apar în e-mailuri care au același nume de domeniu: LLCInvest.ru

Acest domeniu a fost descoperit prin analiza datelor găzduite pe serverele unei companii de comunicații din Rusia.

Jurnaliștii de la Proiectul pentru Raportarea Crimei Organizate și Corupției și de la site-ul de știri în limba rusă Meduza au analizat mesajele şi au identificat expeditorii, destinatarii și subiectul corespondenței.

Ei au identificat 86 de companii și organizații non-profit ai căror reprezentanți par să folosească numele de domeniu comun LLCInvest, adesea alături de conturi de e-mail ale companiilor.

Multe dintre ele sunt deja cunoscute și folosite de președintele rus.

În corespondența LLCInvest apar podgoriile și palatul de la Marea Neagră

Printre bunurile și proprietățile conectate prin LLCInvest se numără palatul de 1 miliard de lire sterline despre care opozantul Aleksei Navalnîi a susținut că a fost construit pentru uzul personal al lui Putin, la Marea Neagră.

În rețeaua LLCInvest apar și podgoriile din jurul palatului somptuos. Acestea aparțin unei organizații non-profit fondată de doi asociați ai lui Putin.

Stațiunea de schi Igora din regiunea Leningrad, unde a avut loc nunta fiicei lui Putin în 2013, este și ea menționată, alături de alte două vile situate în apropiere de Sankt Petersburg.

Pe lângă proprietăți imobiliare, Putin are la dispoziție şi sume mari de bani.

Două fundații non-profit, înființate de doi apropiați ai liderului de la Kremlin, dispun de rezerve semnificative de lichidități.

În ceea ce privește LLCInvest, acesta nu este un furnizor de e-mail standard deschis publicului, precum Gmail.

Furnizorul LLCInvest, legături cu Rossiya Bank

Domeniul este asociat cu un server deținut de Moskomsvyaz, o companie de telecomunicații care are legături strânse cu Rossiya Bank .

Banca aflată sub efectul sancțiunilor occidentale este descrisă de Trezoreria SUA drept “banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”.

Reprezentanții companiei au refuzat să răspundă interpelărilor jurnaliștilor de investigații. Sursa: antena3.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Finalizare proiect în comuna Moțca. Consolidarea infrastructurii TIC în domeniul e-educație

Proiectul privind îmbunătățirea calității infrastructurii TIC de educație și a dotării școlilor din comuna Moțca, ...