Acasă » REGIONAL » Iasi » Bac-ul de toamnă: programul şi lista liceelor organizatoare
thomplast

Bac-ul de toamnă: programul şi lista liceelor organizatoare

1.400 de candidaţi din judeţ s-au înscris pentru acest examen

Aproape 1.400 de candidaţi din judeţul Iaşi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, probele urmând să înceapă de pe 21 august. Acestea se vor desfăşura în patru centre de examen din municipiul Iaşi, cei 1.395 de candidaţi înscrişi urmând să participe la probele scrise la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, la Liceul Tehnologic „Petru Poni“, la Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii, şi la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu“, toate din municipiul Iaşi. Candidaţii vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în unităţile de învăţământ unde au absolvit, în timp ce probele scrise vor fi susţinute în cele patru centre de examen enumerate mai sus.
Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe 21 august, urmând ca a doua zi, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe data de 23 august candidaţii din întreaga ţară vor susţine Proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august se va desfăşura Proba la alegere a profilului şi specializării.
În ceea ce priveşte evaluarea competenţelor, probe care vor avea loc la şcoala absolvită, acestea vor avea loc pe 27 august – 3 septembrie. Astfel, în perioada 27-28 august va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe data de 29 august se desfăşoară Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competenţelor digitale. În perioada 2 – 3 septembrie se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, urmând ca pe 3 septembrie, până în ora 12.00, să fie afişate rezultatele probelor scrise, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 7 septembrie.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Disconfort printre proprietarii din Vale. Primăria începe asfaltarea aleelor

Conducerea Primăriei Pașcani demarează un nou program de asfaltare. De această dată este vizată zona ...