Acasă » CULTURAL » Bartolomeu I, 27 de ani de la întronizarea ca Patriarh Ecumenic al Constantinopolului
thomplast

Bartolomeu I, 27 de ani de la întronizarea ca Patriarh Ecumenic al Constantinopolului

Sanctitatea Sa Bartolomeu I își aniversează întronizarea ca Patriarh Ecumenic al Constantinopolului. La invitația Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Ecumenic va sfinți Catedrala Națională.

 

Patriarhul Bartolomeu s-a născut în anul 1940, în insula Imvros (Gökçeada, pe teritoriul actual al Turciei). Potrivit Basilica.ro, a studiat la Seminarul de la Halki (Istanbul) la Universitatea Gregoriană din Roma, la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveţia) şi la Universitatea din Munchen (Germania).

 

În anul 1961 a fost hirotonit diacon de Mitropolitul Meliton de Calcedon. În anul 1969 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Ecumenic Atenagora, devenind după trecerea la cele veşnice a acestuia principalul colaborator al succesorului său, Patriarhul Dimitrie I. În anul 1973 a fost hirotonit arhiereu, cu titlul de Mitropolit al Filadelfiei, iar în 1990, după mutarea la Domnul a mitropolitului Meliton, devine Mitropolit de Calcedon şi decan al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice. Citește știrea integrală pe evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Imagini uluitoare: Cum arată în realitate locul unde a avut loc Cina cea de Taină

Tehnologia de imprimare 3D i-a ajutat pe cercetători să recreeze sala din Ierusalim unde ar ...