Acasă » REGIONAL » Moldova » Bătalie cruntă pentru listele PSD Iași la parlamentare. Surse: Vasile Axinte primește un loc … acasă. Pantazi pe 2 sau 3 la deputat
SONY DSC

Bătalie cruntă pentru listele PSD Iași la parlamentare. Surse: Vasile Axinte primește un loc … acasă. Pantazi pe 2 sau 3 la deputat

Organizația județeană a Partidului Social Democrat nu a reușit nici la ora actuală să definitiveze listele pentru alegerile parlamentare. Un prim motiv este acela că majoritatea membrilor de partid nu sunt mulțumiți de numele propuse până în prezent. Potrivit unor surse din cadrul PSD, se discută despre o reformă politică în cadrul organizației județene prin promovare de persoane tinere și competente pe listele parlamentare sau nume sonore cu activitate administrativă pozitivă.

În schema politică conturată, aceleași surse social democrate spun că actualul deputat pășcănean Vasile Axinte nu se încadrează în nici un fel. Singura persoană dicutabilă din Pașcani pare a fi fostul primar Dumitru Pantazi. Problema rămâne dacă acesta se va situa pe un loc eligibil sau semieligibil. Propunerea ar fi pe locul 2 sau 3 la deputat, însă, ceva concret, nu se știe.

Contactat telefonic, Dumitru Pantazi a declarat faptul că sunt încă discuții pe această temă. „De la Pașcani a plecat o propunere ca eu să candidez pentru un loc eligibil la deputat iar domnul Vasile Axinte pentru senat. Dar încă nu s-a decis nimic la Iași. Așteptăm să vedem care va fi până la urma lista finală. Mai sunt cel mult două săptămâni până când se va ști exact cine sunt candidații. Mai multe nu am ce să spun”, a declarat Dumitru Pantazi.

Vasile Axinte, în liniște deplină

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea actualului deputat Vasile Axinte vizavi de dorința sa de a mai obține un mandat de parlamentar. Însă, acesta nu a răspuns la telefon. Cu o activitate aproape de zero ca parlamentar, o primă întrebare pentru Axinte din partea noastră ar fi fost: ce-l recomandă pentru un nou mandat?

Obișnuit probabil cu liniștea deplină din cei patru ani de deputăție, Vasile Axinte își finalizează mandatul cum știe mai bine: în tăcere! Includerea acestuia pe listele PSD nu ar face decât să tragă în jos organizația, mai ales că nici un primar din jurul Pașcaniului nu vrea să mai audă de el.

Tot aceleași surse au precizat un nume sigur care va deschide lista județenă la Senat. Este vorba despre Maricel Popa.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tânăr din Ciohorăni reținut de polițiștii pășcăneni pentru conducerea unei mașini deși nu avea permis

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au ...