Acasă » REGIONAL » Moldova » Bătrânul din PASCANI care a pierit lângă cabinetul medical. Colegiul Medicilor aşteaptă o „sesizare“

Bătrânul din PASCANI care a pierit lângă cabinetul medical. Colegiul Medicilor aşteaptă o „sesizare“

Nicio reacţie în cazul bărbatului de 83 de ani care a murit acum două zile, în faţa sediului A.P.I.A. Paşcani, după ce i s-a făcut rău şi me­dicul aflat în cabinetul din apropiere a refuzat să iasă să-l ajute.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi (CMI), organizaţia care se ocupă cu controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, spun că nu au primit nicio sesizare în legătură cu întâmplarea petrecută marţi şi că nu pot vorbi despre o autosesizare în acest caz până când o comisie de jurisdicţie nu va investiga mai atent situaţia.

Aceştia au mai menţionat că, chiar şi în cazul demarării unei investigaţii, fie pe baza unei plângeri, fie din iniţiativă proprie, luarea unei decizii ar dura totuşi câteva săptămâni, timp în care ar trebui să fie adunate probe şi audiate părţile implicate.

„Nu s-a primit oficial nicio sesizare şi nu ştiu ce să vă spun de o autosesizare, pentru că nu ştim cum am decurs evenimentele. Trebuie să adunăm nişte date, să putem corela ceva. Dacă o să avem o reclamaţie o vom lua în considerare şi o să comunicăm o decizie după ce vom analiza cazul. Teoretic, ne putem şi autosesiza, dar e firesc ca o comisie de jurisdicţie să ia în calcul abateri de la codul deontologic dacă există o reclamaţie“, a menţionat dr. Cristina Gavril, vicepreşedinte al CMI.

Bărbatului i s-a făcut rău şi pentru că nu-şi mai revenea, cei care au asistat la situaţie au cerut ajutorul doctorului Maria Ciopraga, medic de familie ce are un cabinet în zonă. Aceasta a refuzat să iasă afară şi să-i acorde bărbatului primul ajutor, susţinând că protocolul o împiedică să părăsească cabinetul medical pentru a-l ajuta pe bătrân şi că o poate face doar înăuntru.

Martorii acuză comportamentul medicului şi spun că, în cele din urmă ar fi ieşit, dar „doar ca să privească“. Cele două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi care au ajuns la faţa locului au reuşit să-l facă să reacţioneze la manevrele de resuscitare, dar bărbatul a decedat ulterior la spital. Sursa: Ziarul de Iasi

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Consilierii locali convocați luni în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali ai Municipiului Pașcani sunt așteptați luni, 18 martie a.c. începând ora 10:00 la ...