Acasă » CULTURAL » Educatie » Burse elevi noiembrie 2023. Obligaţie nouă pentru şcoli, termenul limită este 7 decembrie

Burse elevi noiembrie 2023. Obligaţie nouă pentru şcoli, termenul limită este 7 decembrie

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. „Nu există nicio reducere a acestor burse în nicio lună a anului școlar 2023-2024”, se arată în document.

Burse elevi noiembrie 2023. Până pe 7 decembrie, școlile din Capitală trebuie să completeze numărul de burse ale elevilor, pe categorii, într-o aplicație specifică, potrivit unei adrese a Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre bursele pentru luna noiembrie, care vor fi plătite pe 15 decembrie. „Vă solicităm, ca, până pe data de 7 decembrie 2023, să completați în aplicația http://liceultraianbucuresti.ro/burse/login.php numărul de burse, pe categorii, care vor fi finanțate, urmând ca apoi centralizatorul numeric, semnat de director, secretar, contabilul-sef, cu număr de înregistrare și ștampilă să fie transmis la inspectoratul școlar de sector”, se arată în adresa Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Conform documentului de mai sus, ISMB mai transmite ca școlile să ia toate măsurile care sunt necesare pentru ca pe data de 15 decembrie 2023 să fie plătite toate bursele elevilor:

„Vă rugăm să vă asiguraţi că, pentru toate categoriile de burse, sunt respectate condițiile de acordare a acestora, care sunt prevăzute în O.M.E. nr. 6238/8.09.2023 privind aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor și să luați toate măsurile care sunt necesare pentru ca pe data de 15 decembrie 2023 să fie plătite toate bursele.”

Cuantumuri burse elevi 2023-2024:

Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 şi 3000 lei
Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
Bursă de merit : 450 lei
Bursă socială: 300 lei
Bursă pentru mame minore: 700 lei
Bursă tehnologică: 300 lei

Cum se face plata burselor, potrivit metodologiei din 8 septembrie 2023:

Până la data de 20 a lunii, școala transmite lunar la ISJ/ISMB sumele estimate pentru plata burselor aferente lunii respective, precum și numărul de beneficiari pe categorii de burse.

Până la data de 25 a lunii, ISJ/ISMB transmite la Ministerul Educației – Direcția generală economică sumele estimate pentru plata burselor, aferente lunii respective, precum și numărul de beneficiari pe categorii de burse, în vederea efectuării deschiderilor de credite bugetare.

Ministerul Educației, pe baza solicitărilor primite, cu încadrarea în bugetul aprobat și în limitele de credite bugetare lunare aprobate, efectuează deschiderile de credite bugetare. Bursele se plătesc lunar, de către unitățile de învățământ, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Dacă data de 15 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

Ordonatorii de credite ai unităților de învățământ, adică directorii, răspund de plata la termen a burselor, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

Sursa: RomâniaTV.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...