Acasă » REGIONAL » Pascani » Bursele sociale pentru elevii din comuna Valea Seaca au fost dublate
pmp

Bursele sociale pentru elevii din comuna Valea Seaca au fost dublate

În şedinţa Consiliului Local – Valea Seacă din data de 29 septembrie 2017, a fost aprobat un proiect de hotărare prin care bursele sociale acordate în şcoli conform legii,  au fost dublate. Astfel, dacă pană acum, beneficiarii primeau  45 RON/lună, începand cu 1 septembrie 2017, suma va creşte la 90 RON/ luna. Bursele sociale cuprind: bursele de orfan ,bursele de boala şi bursele 1%. Important este de stiut că aceste burse nu au mai fost majorate cu niciun leu de mai bine de 12 ani. Proiectul de hotarare a fost iniţiat de consilierii locali Gomei Eugen şi Florescu Gelu(membri în consiliile de administraţie în şcolile Valea-Seacă , respectiv Topile) în colaborare cu directorii celor două şcoli.

Nu în ultimul rand , trebuie menţionat că la dezbaterea şi elaborarea proiectului au participat şi ceilalţi consilieri locali ai comunei. De punerea în aplicare a acestui proiect se va ocupa , prin atribuţiile conferite de lege , primarul comunei Băiceanu Gheorghe.

Criteriile de acordare a acestor burse sunt stabilite în temeiul Ordinului MECTS nr. 5576/2011, de către comisiile de acordare a burselor din cele două şcoli.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...