Acasă » REGIONAL » Pascani » Bursele sociale pentru elevii din comuna Valea Seaca au fost dublate

Bursele sociale pentru elevii din comuna Valea Seaca au fost dublate

În şedinţa Consiliului Local – Valea Seacă din data de 29 septembrie 2017, a fost aprobat un proiect de hotărare prin care bursele sociale acordate în şcoli conform legii,  au fost dublate. Astfel, dacă pană acum, beneficiarii primeau  45 RON/lună, începand cu 1 septembrie 2017, suma va creşte la 90 RON/ luna. Bursele sociale cuprind: bursele de orfan ,bursele de boala şi bursele 1%. Important este de stiut că aceste burse nu au mai fost majorate cu niciun leu de mai bine de 12 ani. Proiectul de hotarare a fost iniţiat de consilierii locali Gomei Eugen şi Florescu Gelu(membri în consiliile de administraţie în şcolile Valea-Seacă , respectiv Topile) în colaborare cu directorii celor două şcoli.

Nu în ultimul rand , trebuie menţionat că la dezbaterea şi elaborarea proiectului au participat şi ceilalţi consilieri locali ai comunei. De punerea în aplicare a acestui proiect se va ocupa , prin atribuţiile conferite de lege , primarul comunei Băiceanu Gheorghe.

Criteriile de acordare a acestor burse sunt stabilite în temeiul Ordinului MECTS nr. 5576/2011, de către comisiile de acordare a burselor din cele două şcoli.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Șofer băut surprins pe străzile din comuna Mogoșești Siret

Un bărbat de 60 ani a fost surprins de polițiștii rutieri în timp ce conducea ...