Acasă » CULTURAL » Educatie » Când iau elevii vacanță în luna februarie. Lista completă pe județe

Când iau elevii vacanță în luna februarie. Lista completă pe județe

​​Când iau elevii vacanță în luna februarie. Deși vacanța de iarnă, acordată cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, s-a încheiat acum câteva săptămâni, elevii din România vor avea parte de încă un „moment de respiro”.

În următoarea perioadă urmează vacanța mobilă, care va dura o săptămână. Perioada a fost stabilită de fiecare inspectorat școlar județean în parte, dar și de cel al municipiului București, încă din vara anului trecut.

Săptămânile care au putut fi alese sunt următoarele: 12 – 18 februarie, 19 – 25 februarie și 26 – 3 martie 2024. Cele mai multe județe au ales perioada de mijloc, mai exact 26 de județe din țară.

Astfel, vacanța mobilă va începe pe 12 februarie și se va termina pe 18 februarie pentru elevii din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare, în perioada 19 – 25 februarie 2024 vor avea vacanță elevii din 26 de județe.

Este vorba despre cei din municipiul București, respectiv județele Ilfov, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Prahova. Tot atunci vor avea vacanță elevii din Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Brăila.  Și cei din Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita, Galați, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui au vacanța între 19 și 25 februarie.

Elevii din 14 județe se vor bucura de perioada de odihnă începând cu data de 26 februarie, până la începutul primăverii, pe 3 martie. Vorbim de cei din Arad, Timiș, Alba, Suceava, Maramureș, Mureș, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Dolj, Bacău, Mehedinți, Constanța și Tulcea.

Când se termină anul școlar 2023-2024

Vacanța mobilă a fost introdusă, prima dată, în anul școlar 2022-2023, odată cu împărțirea acestuia în module. Inspectorarele școlare județene/al municipiului București au putut decide în ce perioadă vor acorda această vacanță, care marchează și încheierea modulului 3.

Anul școlar 2023-2024 are 36 de săptămâni de cursuri. Modulul 4 va debuta după încheierea vacanței din luna februarie și va ține până vineri, 26 aprilie, se arată în structura anului școlar.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...