Acasă » LIFESTYLE » Retete » CANNELLONI CU CARNE DE VITĂ ȘI SOS BECHAMEL
thomplast

CANNELLONI CU CARNE DE VITĂ ȘI SOS BECHAMEL

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Timp de gatire:  min
  •  Gata in: 

INGREDIENTE

  •  1 kg carne de vită tocată
  •  400 g cannelloni
  •  1 ceapă mare tocată mărunt
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  1 linguriță zahăr
  •  1, 200 kg sos marinara
Pentru topping
  •  600 ml lapte
  •  50 g unt
  •  50 g făină
  •  140 g cașcaval afumat
  •  150 g parmezan
  •  oregano, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel – rețetă delicioasă și simplă, pe bază de paste și carne tocată, inventată de sicilieni. O masă delicioasă, perfectă pentru o masă în familie. Da, durează mai mult ca altele, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara ( făcut după rețeta asta simplă de aici) și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, 20 de minute.

Între timp, ocupă-te de sosul bechamel. Topește untul la foc mic într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut. Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, timp de 2 minute. Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Amestecă și acoperă.

Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește. Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă. Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Servește fierbinte.

Sursa retete.unica.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Lasagna cu unt de arahide, un desert de care te vei îndrăgosti!

Iubeşti untul de arahide pe care poate ţi-l şi faci acasă? Atunci avem pentru tine ...