Acasă » CULTURAL » Câştigătorul prestigiosului Premiu Pritzker pe 2019. Clădirile fabuloase ale lui Arata Isozaki | VIDEO

Câştigătorul prestigiosului Premiu Pritzker pe 2019. Clădirile fabuloase ale lui Arata Isozaki | VIDEO

Arhitectul japonez Arata Isozaki a fost recompensat cu premiul Pritzker pe 2019, cea mai prestigioasă distincţie din domeniul arhitecturii la nivel mondial, pentru creaţiile sale devenite celebre la nivel global, dar care respectă şi tradiţiile locale, informează bbc.com.

Arhitectul în vârstă de 87 de ani a construit peste 100 de clădiri dintre cele mai diverse, de la Palau Saint Jordi, ridicat în Barcelona, Spania, pentru ediţia din 1992 a Jocurilor Olimpice, până la Museum of Contemporary Art din Los Angeles, SUA, prima sa comandă internaţioală. În Japonia, printre cele mai celebre creaţii ale sale se numără Muzeul de artă Kitakyushu, inaugurat în 1974, şi Primăria din Kamioka, construită în 1978.
În oraşul său natal, Otai, se găsesc o parte dintre construcţiile sale de la începutul carierei, inclusiv o clinică şi o bibliotecă.
„Isozaki este pionier în ceea ce priveşte înţelegerea faptului că nevoia de arhitectură este atât globală, cât şi locală – că cele două forţe sunt parte a aceleiaşi provocări”, a declarat preşedintele juriului care a acordat premiul – considerat echivalentul distincţiei Nobel în arhitectură -, judecătorul american Stephen Breyer.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

PS Varlaam: Întreaga viață a Maicii Domnului este o taină, pentru că prin ea s-a arătat taina cea din veac ascunsă

Preasfințitul Părinte Varlaam a oficiat vineri seară, la Catedrala Patriarhală, slujba Prohodului Maicii Domnului, ocazie ...