Acasă » LIFESTYLE » Cât a ajuns să coste parcarea în stațiunea Mamaia, în timpul vacanței de 1 Mai – Paște 
pmp

Cât a ajuns să coste parcarea în stațiunea Mamaia, în timpul vacanței de 1 Mai – Paște 

Litoralul românesc așteaptă 80.000 de români în minivacanța de 1 Mai – Paște. Mulți se deplasează cu propria mașină. Astfel, trebuie să ia în calcul mai multe aspecte: bugetul pentru carburant, dar și pentru parcare.

Locurile de parcare din Mamaia au fost împărțită în trei zone, adică: Zona 0, Zona 1 și Zona 2.

Prima jumătate de oră este gratuită, indiferent de zona în care se parchează.

În Zona 0, parcarea este gratuită între orele 20:00 și 08:00 de luni până vineri, dar și în weekend și sărbătorile legale, doar până la sfârșitul lunii mai, apoi și din 1 septembrie.

Tariful pentru o oră în zona ultracentrală a stațiunii este de 4 lei, care se plătește după ce se epuizează intervalele prestabilite alese, de o oră – 2 lei, două ore – 6 lei și trei ore – 10 lei.

Cine alege varianta de o zi, plătește 30 de lei, iar pentru 7 zile, 100 de lei.

Tot în Zona 0 există posibilitatea achiziționării unui abonament lunar de 199 de lei sau abonament anual de 2.000 de lei, care poate fi folosit în Zona 0 și în Zona 1. Prețul pentru un abonament pentru zonele 0, 1, 2 și 3 – zona rezidențială din Constanța este de 399 de lei/lună sau 4.000 de lei/an.

Parcările din stațiunea Mamaia aflate în Zona 0, deci ultracentrală, sunt:

– parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino;

– Promenada 2 (de la Castel pâna la hotel Iaki);

– zona Pasarela Hotel Rex;

– zona Summerland.

Important de menționat, încadrarea este valabilă doar de la 1 iunie până la 31 august. În rest, acestea sunt încadrate la Zona 2, cu excepția parcării supraetajate Albatros din zona Cazino, care va fi funcțională doar în perioada 1 iunie – 31 august.

Cât costă parcarea în stațiunea Mamaia, în 2024

 

În Zona 1, parcarea costă 3 lei pe oră și 15 lei pe zi. Pentru un abonament de șapte zile, șoferii trebuie să plătească 75 de lei.

Cei care vor să parcheze în Zona 2 au prima jumătate de oră gratuită, iar de luni până vineri, în intervalul 20.00-08.00, în weekenduri și sărbători legale, parcarea este gratuită. În afara acestui interval, șoferii trebuie să achite 1 leu pe oră, iar cei care vor să lase mașina în această parcare toată ziua vor plăti 10 lei. Pentru șapte zile, prețul este 50 de lei, iar pentru o lună întreagă, prețul este de 150 de lei.

Pentru zonele 1 și 2 se acordă de asemenea gratuitate pe timpul nopții, între orele 20.00-08.00, pe tot timpul anului.

Pentru a plăti parcarea în stațiunea Mamaia, șoferii pot da un SMS la numărul 7475 (în euro, plus 0,06 euro în rețeaua Orange) sau pot descărca și folosi aplicația „Constanța Parking”, ce poate fi descărcată gratis, de pe Google Play și AppStore.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...