STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Harlau » Caz INCREDIBIL de EVAZIUNE FISCALA in Hirlau. O tanara a tepuit statul cu o sume de peste 13 miliarde lei vechi
pmp

Caz INCREDIBIL de EVAZIUNE FISCALA in Hirlau. O tanara a tepuit statul cu o sume de peste 13 miliarde lei vechi

O tanara, de 27 ani, din orasul Hirlau, administrator a unei societati comerciale a fost retinuta de catre politisti dupa ce initial a fugit de autoritati. In cursul zilei de ieri, in jurul orei 09.30, la sediul Politiei s-a prezentat pentru a-si ispasi pedeapsa. 

 

Pe numele sau, Tribunalul Iasi a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, acesta fiind condamnată la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

 

„Instanta a retinut in sarcina sa faptul ca in perioada 01.02.2010 – 14.02.2011, in calitate de administrator la o societate comerciala din Hirlau, prin declaratii fiscale obligatorii, a declarat organelor fiscale achizitii fictive de marfuri pretins efectuate cu 4 societati comerciale, in scopul diminuarii masei impozabile si sutragerii de la plata taxelor si impozitelor, cauzand astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului in valoare totala de 1.334.295,24 lei. In baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii, femeia a fost incarcerată in Penitenciarul Iasi”, precizeaza reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi (IPJ).

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...