Acasă » EVENIMENT » Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbătorile de iarnă sunt măsurile recomandate de Comisia Europeană tuturor statelor membre printr-un document publicat marți de oficialii de la Bruxelles.

Comisia Europenă a făcut noi recomandări pentru Sărbătorile de iarnă astfel încât să fie limitată răspândirea pandemiei de coronavirus. Autorităţile de la Bruxelles se aşteaptă ca europenii să călătorească mai mult în următoarea perioadă, mai ales că urmează Crăciunul şi Revelionul.

În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și înlocuirea acestora cu transmisiuni TV, radio și online. Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor și interzicerea cântărilor în comun, potrivit unui document publicat marți de oficialii de la Bruxelles, citat de G4media.ro.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei pe timpul nopţii, inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”, servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți, numărul clar de participanți la adunări private.

Mai mult, oficialii de la Bruxelles recomandă munca de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă. Tot în acest context, Comisia Europeană recomandă prelungirea vacanței școlare după sărbătorile de iarnă pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile prilejuite de sărbătorile de iarnă.

“Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și pentru a evita ca infecţia să fie adusă în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se arată în documentul Comisiei Europene.

Sărbătorile de iarnă. Când începe vacanța elevilor

Conform structurii anului scolar 2020-2021, vacanta de iarna a elevilor incepe pe 23 decembrie 2020, inainte de Craciun, si se incheie pe 10 ianuarie, urmand ca de pe 11 ianuarie sa reinceapa cursurile.

Dupa ce vor reveni din vacanta de iarna, elevii mai au o vacanta peste alte 3 saptamani, cea intersemestriala, care va fi cuprinsa intre 30 ianuarie – 7 februarie 2021. Va mai exista o vacanta de primavara, intre 2 – 11 aprilie si 30 aprilie – 9 mai.

Sursa: Româniatv.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...