Acasă » REGIONAL » Pascani » Cele doua eleve care au obtinut nota 10 la bacalaureat ar putea fi premiate de Primarie
pmp

Cele doua eleve care au obtinut nota 10 la bacalaureat ar putea fi premiate de Primarie

Cele doua eleve de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani care au obtinut 10 pe linie la probele de la examenul de Bacalaureat ar putea fi premiate de catre Primarie. Consilierii PNL au initiat un proiect de hotarare prin care cer ca GRIGORIU M.G. MARIA-GABRIELA si TÎRPESCU P.  IULIANA-DIANA sa Primeasca de la Primarie un plic cu cate 1000 lei si un buchet de flori.

„Educația de calitate și stimularea acesteia trebuie să constituie una din prioritățile unei comunități, pentru a-i asigura în timp evoluția și o dezvoltare viabilă. Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare deosebite reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale, promovate și la nivel local. Exempele de performanță, dacă sunt premiate și apreciate la nivel de comunitate, constituie o puternică motivaţie pentru copiii și tinerii implicați, în direcția de a continua în acelaşi mod activitatea şcolară, iar pentru ceilalţi, colegi sau apropiaţi, constituie exemple stimulative.

Efortul sistematizat al elevilor, pe care aceştia îl depun în procesul instructiv-educativ, îi răsplăteşte atât prin acumularea de cunoştinţe, dar şi prin deschiderea de noi perspective pentru viitorul lor. Trăim într-o societate care ar trebui să aprecieze şi să recompenseze mai mult performanţa, în speţă, şi pe cea şcolară, investind astfel în formarea și valorizarea tinerelor generații. Este cunoscut faptul că an de an, la nivelul municipiului Pașcani elevii reușesc să obțină rezultate excepționale, examenul de bacalaureat confirmând efortul susținut de mulți dintre aceștia, pe parcursul tuturor anilor de studiu. Conform rezultatelor din acest an de la examenul de bacalaureat, dintre cele 8 medii de 10, obținute de absolvenții de liceu din județul Iași, 2 astfel de rezultate excepționale aparțin unor tinere merituoase din Pașcani: Grigoriu M.G. Maria Gabriela și Tîrpescu P. Iuliana Diana, foste eleve ale Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” din municipiul nostru. Având în vedere că și rezultatele  acestor eleve din Pașcani au contribuit anul acesta la situarea județului Iași pe locul al II-lea, în clasamentul național al performanței cu privire la examenul de bacalaureat, considerăm că efortul acesta trebuie răsplătit, apreciat, pus în valoare, promovat, în primul rând la nivel local. Astfel de copii și tineri performanți duc mai departe cu succes numele comunității noastre, contribuind prin exemplul lor la creșterea prestigiului localității și  la promovarea identității locale”, se precizeaza in motivarea de la proiectul de hotarare.

Cel mai probabil proiectul va intra in discutia alesilor locali pentru aprobare in sedinta ordinara de la sfarsitul acestei lui. Daca toti consilierii vor fi de acord cu acesta atunci cele doua tinere vor fi premiate ca si ceilalti elevi din Pascani care au obtinut rezultate exceptionale la invatatura.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Decizie pentru 1,8 milioane de români care primesc tichete de masă. Intră în vigoare pe 1 iulie

Membrii Guvernului s-au reunit astăzi pentru prima dată după alegeri. Executivul trebuie să decidă asupra ...