Acasă » REGIONAL » Iasi » Centru de excelenţă în cercetarea medicală unic în întreaga ţară, la Iaşi
thomplast

Centru de excelenţă în cercetarea medicală unic în întreaga ţară, la Iaşi

Propunerea a fost făcută de şeful judeţului, la întâlnirea cu managerii spitalelor subordonate.

Zilele trecute, în timpul unei întâlniri a managerilor spitalelor ieşene din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, a fost adusă în discuţie necesitatea construirii unui „centru comun de excelenţă interdisciplinară de exploatare şi cercetare medicală”. Anunţul a fost făcut de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean, în timpul conferinţei de presă care a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie cu ocazia inaugurării noului angiograf.

Conform acestuia, este vorba despre o centralizare într-un singur loc a mai multor laboratoare, centre de simulare şi de cercetare de care să beneficieze toate spitalele ieşene. „Acest centru este necesar pentru cazurile diagnosticate la noi în ţară, ne interesează sănătatea cetăţenilor din Iaşi, din Moldova, de aceea ne dorim să facem acest centru pilot, care să fie şi cel mai puternic din România”, a precizat Maricel Popa.

Astfel, pe lângă implicarea CJ şi a celor şase spitale din subordinea CJ, acesta a mai menţionat şi de implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie, ca partener. Din primele informaţii, centrul ar urma să fie construit în curtea Maternităţii „Elena Doamna”, fiind vorba despre o clădire nouă, cu mai multe etaje.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...