Acasă » REGIONAL » Iasi » Centru de permanenta la Pascani pentru vaccinari impotriva epidemiei de RUJEOLA OREION RUBEOLA
pmp

Centru de permanenta la Pascani pentru vaccinari impotriva epidemiei de RUJEOLA OREION RUBEOLA

Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a impus o serie de masuri, conform deciziei luate la nivel central, pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeola. Astfel ca in judetul Iasi s-au format mai multe Centre de permanenta cu vaccinari impotriva Rujeolei Oreion si a Rubeolei (ROR).

Potrivit celor de la DSP, se aplica masuri de limitare a extinderii epidemiei ROR, stabilite de Ministerul Sanatatii, si a realizarii unui numar cat mai mare de vaccinuri.

„In cadrul acestor Centre de permanenta se vor efectua vaccinarile copiilor catagrafiati si rugam sa fie dirijati spre vaccinare si copii neinscrisi pe listele medicilor de familie sau fara acte de identitate. Autoritatile locale trebuie sa acorde tot sprijinul medicilor de familie in mobilizarea tuturor copiilor care trebuie vaccinati, cu implicarea permanenta a asistentilor comunitari si a mediatorilor sanitari, promovand mereu beneficiile vaccinarii”, precizeaza Medic sef departament dr. Irina Mitroi si directorul executiv dr. Liviu Stafie de la DSP Iasi.

La Pascani, de vaccinare se ocupa doctorii: Movileanu Virginia Iulia, Clinic Maria, Susanu Viorica, Tunza Helga Elena si Placinta Maria de la Centrul de permanenta Sf. Vineri din zona Garii, partea spre oras.

Va redam mai jos LISTA cu Centrele din judet:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...