Acasă » IT / Stiinta » Cinci asteroizi trec pe lângă Pământ în următoarele patru zile. Unul măsoară cât 27 de terenuri de fotbal
pmp

Cinci asteroizi trec pe lângă Pământ în următoarele patru zile. Unul măsoară cât 27 de terenuri de fotbal

Cinci asteroizi cu mărimi care variază între dimensiunea unei case și lungimea podului din San Francisco se apropie de Pământ la distanțe mici – în termeni cosmici – începând de marți, 25 iunie și până vineri, 28 iunie.

Informațiile sunt publicate pe site-ul centrului de cercetare Jet Propulsion Laboratory (JPL) al Agenției Spațiale americane, NASA.

Marți, 25 iunie, sunt „programate” două astfel de întâlniri.

Prima este cu 2024 LO5. Acesta este un corp ceresc cu un diametru de circa 21 de metri și va „survola” planeta noastră de la o distanță de 1,2 milioane de kilometri.

Tot pe 25 iunie se va apropia la 3,27 milioane de kilometri de Pământ asteroidul 2024 KJ. Acesta măsoară circa 26 de metri în cea mai mare dimensiune a sa.

Pe 27 iunie, Terra și asteroidul 2019 NJ vor despărțite de „doar” 4,1 milioane de kilometri. E o distanță mai mult decât sigură, dat fiind că 2019 NJ măsoară aproximativ 70 de metri.

„Asteroidul săptămânii” este 2011 UL21. El ajunge la o depărtare de 4,13 milioane de kilometri pe 28 iunie. Remarcabilă la acest asteroid este dimensiunea: măsoară 2,4 kilometri, fiind comparabil în lungime cu Podul din San Francisco (2,74 km) sau cu 27 de terenuri de fotbal puse cap la cap.

Ultimul pe săptămâna acesta, dar nu cel mai mic (40 de metri) este 2022 MM1. Acest asteroid se va apropia, tot vineri, la 1,85 milioane de kilometri de Terra.

Sursa: Antena3.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...