Ciocolată de casă: Rețeta perfectă cu un gust deosebit de delicios – E gata în 10 min. Acum că se apropie sărbătoarea nașterii Domnului Iisus, vă invit să preparați cea mai bună rețetă de ciocolată de casă.
Gustul este divin, nespus de bun și în plus, mă duce mereu cu gândul la copilărie, la serile în care mergeam să colindăm și așteptam cu nerăbdare să ajungem în casele gospodinelor renumite pentru cea mai bună ciocolată de casă.
După multe încercări, am găsit rețeta perfectă și fără modestie vă spun că alta mai bună la gust nu găsiți.
Ingrediente:
- 100 ml apă
- 350 g zahăr
- 70 g cacao neagră
- 200 g unt
- 400 g lapte praf
Mod de preparare:
Punem apa și zahărul la fiert la foc mediu, să se formeze un sirop.
În timpul acesta pregătim o tavă 20/30 cm pe care o acoperim cu un strat de folie alimentară.
Din momentul în care siropul începe să fiarbă, lăsăm exact 3 minute să clocotească.
Punem apoi untul și cacaoa și amestecăm cu telul până se topește untul.
Luăm cratița de pe foc și turnăm laptele praf, apoi amestecăm cu mixerul să nu se formeze cocoloașe.
Tot procesul trebuie să se desfășoare repede, pentru că ciocolata va începe să se întărească și nu o mai puteți întinde în tavă.
Lăsați ciocolata să se răcească 1 oră la frigider, apoi o puteți servi.
Sursa: Exquis.ro