Acasă » EVENIMENT » COD RUTIER 2024. Şoferii care au condus beţi sau drogaţi, fără permis 10 ani

COD RUTIER 2024. Şoferii care au condus beţi sau drogaţi, fără permis 10 ani

Senatul a votat luni legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

COD RUTIER 2024. Legea care modifică legea rutieră a primit vot în Parlament, niciun senator nu a votat împotrivă. Acum, legea merge la vot final în Camera Deputaţilor.

Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), fost ministru al Justiţiei, anunţă, luni, că Senatul a votat legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

„Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani. După Legea Anastasia, a venit, ţinându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care şoferii prinşi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, spune Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

În favoarea legii au votat 101 senatori Niciunul nu a votat împotrivă. Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaţilor.,

Continuarea pe RomâniaTV.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...