Acasă » REGIONAL » Moldova » Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României
Deputat PNL Sorin Nacuta

Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României

Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Astăzi, Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), revizuit, plan care include și capitolul REPowerEU pentru infrastructura energetică.

Alocarea PNRR este, în prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) și acoperă 66 de reforme și 111 investiții.

Planul modificat al României pune un accent puternic pe tranziția verde, alocând 44,1% (față de 41% în planul inițial) din fondurile disponibile pentru măsuri care sprijină obiectivele climatice. Totodată, crește alocarea fondurilor pentru tranziția digitală a țării, de la 20,5%, la 21,8%.

Capitolul REPowerEU, în valoare de 1,4 miliarde euro, cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul energiei verzi.

PNRR -ul revizuit include modificările privind diminuarea alocării componentei de grant, 2,11 mld. euro, datorită creșterii economice din ultimii ani, ajustăriile generate de creșterea prețurilor la materiale de construcții și eliminarea plafonului de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii.

Comunicat de presă:

Sorin Năcuță,

Deputat PNL Iași

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. Pașcani angajează auditor intern cu program part-time

S.C. CLP ECOSERV S.R.L., anunță public dorința de extindere a echipei prin angajarea unui Auditor ...