Acasă » EVENIMENT » Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina și este comparat cu Rambo 
pmp

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina și este comparat cu Rambo 

Unul dintre asasinii jurnalistei Anna Politkovskaia a fost eliberat anticipat și trimis să lupte pe frontul din Ucraina, informează Novaia Gazeta, citând canalul de Telegram Baza.

În 2014, Serghei Hadjikurbanov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006. Acesta ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor până în 2034.  Însă Serghei Hadjikurbanov a fost de acord să lupte pe front în schimbul eliberării, unde a fost trimis la sfârșitul anului 2022, arată aceeași publicație. Inițial a fost comandantul unui grup de recunoaștere, „în câteva luni” fiind promovat la gradul de comandant de batalion.

Avocatul lui Hadjikurbanov: „A fost grațiat” În prezent, nu se știe unde luptă Hadjikurbanov și nici în ce funcție se află. Cert este că el a fost grațiat și nu va mai trebui să-și încheie sentința, mai scrie Baza.   Avocatul lui Hadjikurbanov, Alexei Mihalcik, a confirmat că acesta se află pe front și a fost grațiat. Avocatul a declarat pentru publicația rusă RBC că acesta a participat la război „ca prizonier, apoi a fost grațiat și acum participă ca soldat civil, după ce a încheiat un contract cu Ministerul Apărării”.

„A lucrat în forțele speciale în anii ’90, are experiență, motiv pentru care i s-a oferit imediat un post de comandă. Cred că, într-un fel, justiția a triumfat, pentru că nu cred că a fost implicat în uciderea Annei Politkovskaia”, a mai spus avocatul Alexei Mihalcik.

Anna Politkovskaia, oponentă a regimului Putin, a fost ucisă pe 7 octombrie 2006, la intrarea în locuința sa din Moscova.  În cazul asasinării jurnalistei de la Novaia Gazeta au fost condamnate șase persoane, cu pedepse de la 11 ani de închisoare la închisoare pe viață.

Potrivit anchetatorilor, Hadjikurbanov s-a ocupat de supravegherea Annei Politkovskaia. Acesta a fost ofițer în cadrul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate al Ministerului rus al Afacerilor Interne.

Sursa: Libertatea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...