Acasă » REGIONAL » Contrabanda de tigari LA GREU in Targu Frumos. O simpla actiune a politistilor scot la iveala nereguli cu nemiluita

Contrabanda de tigari LA GREU in Targu Frumos. O simpla actiune a politistilor scot la iveala nereguli cu nemiluita

În perioada 12 – 14 mai a.c., pe raza judeţului Iaşi, peste 500 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfășurat peste 80 de acțiuni, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii de ordine publică au desfășurat 51de acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, fiind constatate 16 infracţiuni.

Pelinie de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au constat 3 infracţiuni de braconaj, iar pe linie de investigaţii criminale polițiștii au constat 4 infracţiuni dintre care 3 de natură judiciară. Pelinie de supraveghere judiciară 5 persoane aflate în supraveghere judiciară au fost arestate preventiv, ca urmare a sesizărilor instanțelor.

Pelinie de arest la domiciliu, au fost efectuate 26 de verificări la locuinţe şi depistate 5 persoane urmărite. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 4 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară.

În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 669 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 276.854 de lei, dintre care 301 conform Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 138 conform Legii nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 17 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor şi 2 conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și 211 conform altor acte normative.

Au fost indisponibilizate 23 de bucăţi de muniție. Deasemenea, au fost confiscați 3,5 metri cubi de material lemnos și peste 5.000 de țigarete provenite din contrabandă. Spre exemplu, două femei de 43 și 49 de ani, ambele din oraşul Targu Frumos, au fost depistate în timp ce ofereau spre vânzare trecătorilor ţigări provenite din contrabandă. Cele 1760 de țigarete și suma de 132 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

2.Ofemeie de 55 de ani, a fost depistată în flagrant în parcarea unui complex comercial, din municipiul Iași, în timp ce deţinea în vederea comercializării țigarete provenite din contrabandă. Cele 3400 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

3.Unbărbat de 39 de ani, din comuna Deleni, a fost depistat pe str. Stejari, din oraşul Hîrlău, în timp ce deţinea şi transporta cu un atelaj hipo 1,955 mc. material lemnos, fără a avea documente de provenienţă şi transport. Bărbatul a fost a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 500 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

4.Unbărbat de 43 de ani, din oraşul Negreşti, a fost sancţionat conform H.G. 984/2005, cu amendă în cuantum de 1.200 de lei, întrucât a fost depistat pe raza comunei Ţibăneşti, transportând cu autoutilitara 5(cinci) animale fără a avea documente sanitar-veterinare.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

FOTO | Accident rutier MORTAL în comuna Războieni

Început de săptămână cu o tragedie. Un accident grav a avut loc în această dimineață ...