Acasă » REGIONAL » Harlau » Controale la Hârlău cu amenzi de peste 10.000 lei. Un șofer a rămas fără permis pentru o depășire neregulamentară

Controale la Hârlău cu amenzi de peste 10.000 lei. Un șofer a rămas fără permis pentru o depășire neregulamentară

Polițiștii Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat ieri, pe raza de competenţă, pentru accentuarea climatului de  siguranţă publică și prevenenirea încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost controlate 15 unități comerciale și au fost verificate 49 de autovehicule şi 14 atelaje hipo, fiind legitimate 135 de persoane. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  10.580 de lei, dintre care 11 conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor nome de conviețuire socială, 14 pe linie rutieră, iar 9 conform altor acte normative.

Unui șofer, de 50 ani, sancţionat contravenţional, i-a fost reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism pe DE 58, în localitatea Cotnari, a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire.

Un tânăr de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerţ, fără a respecta condiţiile legale. Un alt bărbat de 59 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a consumat băuturi alcoolice în loc nepermis.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Componența noului Consiliu Local Municipal la Pașcani. Cristian Rățoi viceprimar?

Consiliul Local Municipal are o nouă componență în urma voturilor acordate de pășcăneni la Alegerile ...