Acasă » REGIONAL » Moldova » Coronavirus produce panică printre pășcăneni. Solicitări pentru măști de protecție în farmacii
nomad

Coronavirus produce panică printre pășcăneni. Solicitări pentru măști de protecție în farmacii

O posibilă epidemie în țara noastră cu coronavirus i-a determinat pe pășcăneni să-și ia măsuri de precauție. Mai ales că sunt mulți cetățeni locali plecați la muncă în Italia, în zone afectate de virus, ce se întorc acasă. Lanțurile farmaceutice din municipiul Pașcani nu dețin la ora actuală măști de protecție, cererea fiind prea mare iar stocurile fiind epuizate de mult.

Reporterii Jurnalul Regional au mers în farmaciile din Pașcani pentru a solicita măști de protecție contra-cost. În nici o farmacie de renume, din zonă, nu am reușit să găsim spre vânzare astfel de protecții medicale.

„Avem ceva timp de când nu mai deținem pe stoc măști de protecție pentru diferite simptome de gripă. Dacă până în prezent abia erau cumpărate de clienți, acum vin pacienți sau clienți și ne întreabă de ele iar stocul îl avem gol. Asta și datorită faptului că sunt importate din China, în marea parte, iar autoritățile au blocat importurile”, ne-au precizat angajate din farmaciile din Pașcani.

Important de reținut este faptul că o astfel de mască nu ajută cu nimic o persoană sănătoasă în protejarea virusului. Măștile sunt recomandate persoanelor afectate de gripă pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea apropiaților, persoanelor cu care au contact cel mai des.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primăria Pașcani a finalizat procedurile pentru dezinfecția scărilor de bloc

Primăria Pașcani a reușit să finalizeze procedurile de achiziții pentru activitățile de dezinfecție a scărilor ...