Acasă » EVENIMENT » Crimă în bucătărie, după 43 de ani de căsnicie: strungar model şi soţ „molâu” toată viaţa, nea Vasile şi-a înjunghiat soţia ca să nu-l mai boscorodească

Crimă în bucătărie, după 43 de ani de căsnicie: strungar model şi soţ „molâu” toată viaţa, nea Vasile şi-a înjunghiat soţia ca să nu-l mai boscorodească

Sătul de boscorodeala nevestei, un ieşean a lovit-o cu cuţitul. A lovit o singură dată, dar rana provocată a fost atât de gravă, încât femeia nu a supravieţuit. Judecătorii au luat în calcul vârsta ucigaşului, ca şi situaţia care-i provocase fapta, aplicându-i o pedeapsă apropiată de minimul posibil.

Fost strungar o viaţă, Vasile Voicu se retrăsese din 2001 la Gura Bădiliţei, împreună cu soţia. Pensia de 1.600 lei a lui Voicu era singurul venit stabil al celor doi. Soţia, fostă ţesătoare la Integrata Paşcani, nu îndeplinea condiţiile de pensionare. Din când în când, cei patru copii le trimiteau bani obţinuţi din munca în străinătate, iar cei doi creşteau animale şi păsări şi cultivau terenul deţinut.

Pe parcursul celor 43 de ani de căsnicie, soţia fusese capul familiei, ocupându-se de cheltuieli şi împărţind sarcinile în gospodărie. Bărbatul aducea bani în casă, dar era o fire mai calmă şi mai aşezată.

„Eram mai molâu. Dacă nu era ea aşa iute, nu făceam atâtea lucruri împreună”, avea să povestească ulterior unui consilier al Serviciului de Probaţiune. Relaţiile dintre cei doi soţi au fost cordiale până în 2020, când Voicu a căzut din căruţă şi a fost călcat de una dintre roţile acesteia. Şi-a rupt piciorul, fiind necesară inserţia unei tije metalice. Se deplasa în cârje, nemaiputând munci ca înainte. De aici, dese admonestări şi injurii din partea soţiei. O dată, îl lovise chiar cu cârja.

În frigider, doar borş

Pe 14 februarie, Voicu a ieşit la muncă, ca de obicei, lucrând împreună cu un consătean, cu care a băut doi litri de bere. Pe seară, a venit în vizită o vecină, ocazie cu care Voicu a băut cu aceasta şi cu soţia 2 litri de vin. După ce vecina a plecat, Voicu i-a cerut soţiei să-i mai aducă o sticlă. Aceasta a refuzat şi, pe fondul stării de ebrietate, a izbucnit cearta.

Femeia l-a îmbrâncit, bărbatul căzând. Ulterior, femeia s-a aşezat în pat. Voicu a mers la bucătărie pentru a mânca, dar în frigider nu era decât nişte borş. S-a apucat să-şi facă şi câteva ochiuri, în timp ce soţia îl cicălea şi batjocorea. Până la urmă, bărbatul a cedat. A luat un cuţit de pe masă, a mers în camera alăturată şi şi-a lovit soţia cu cuţitul.

Femeia a început să sângereze abundent. Voicu a sunat la 112, dar medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic. Lama cuţitului, intrând pe sub braţ, perforase plămânul şi atinsese inima, provocând o hemoragie puternică. Aproape de miezul nopţii, Voicu a mai sunat o dată la 112, de această dată pentru a anunţa că-şi lovise soţia cu cuţitul.
Vezi continuarea pe Ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Peste 200 de intervenții ISU pe raza județului Iași, în doar câteva zile

ÎPotrivit reprezentanților ISU Iași, în perioada 29.11 – 05.12.2022, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului ...