Acasă » REGIONAL » Moldova » Cristian Rățoi va fi noul viceprimar al municipiului Pașcani. Alianță între PNL și PRO România
Cristian Ratoi - Jurnalul Regional

Cristian Rățoi va fi noul viceprimar al municipiului Pașcani. Alianță între PNL și PRO România

La scurt timp după câștigarea alegerilor, noul primar al municipiului Pașcani, liberalul Marius Pintilie a constituit o alianță în cadrul Consiliului Local cât și în administrație. PNL și PRO România au dat mâna pentru o colaborare în următorii patru ani. Astfel, funcția de viceprimar îi revine liderului politic de la PRO România Pașcani, Cristian Rățoi. Acesta a precizat faptul că a acceptat propunerea lui Pintilie de a colabora din funcția de vice.
Rățoi a spus că peneleul a fost singurul partid interesat de o aliamță.
„Da am acceptat propunerea d-lui Marius Pintilie, de a colabora în următorii patru ani la administrarea municipiului, în calitate de viceprimar. Se cer a fi precizate următoarele aspecte:
– singura formațiune care a fost interesată de colaborare a fost PNL, prin dl. Marius Pintilie.
– am acceptat din dorința de a mă implica activ, de a face ceva efectiv pentru oameni și oraș și nu de a face comentarii răutăcioase pe la unele televiziuni etc.
– am spus că voi menține calea dreaptă și nu voi face alianțe dar este o colaborare, în folosul obștii iar votul cetățenilor mi-a fost dat pentru a-i reprezenta activ.
Mă voi ridica la înălțimea așteptărilor și nu voi dezamăgi oamenii din Pașcani.
Așa să-mi ajute Dumnezeu”, precizează Cristian Rățoi, Pro România Pașcani. Deocamdată nu se cunosc detaliile cu privire la ce prevede alianța dintre cele două formațiuni. Cel mai probabil va fi organizată o conferință de presă în care cei doi lideri politici vor discuta public despre înțelegerea făcută. Asta, bineînțeles, dacă se dovedește că se dorește o transparență din punct de vedere administrativ și dacă alianța este în interesul cetățenilor.
Amintim faptul că noul Consiliu Local Municipal, după Alegerile locale, este format din 8 membri PNL, 8 PSD, 2 PRO România și 1 membru PMP. Pentru majoritate în Consiliu, liberalii sunt nevoiți să facă alianță. Propunerea de viceprimar va fi votată după constituirea Consiliului Local Municipal.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...