Acasă » CULTURAL » Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris
thomplast

Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris

Carlos Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice din secolul XX, a murit la Paris, la 95 de ani, anunţă Reuters.

Moartea artistului considerat unul dintre cei mai inovatori creatori din secolul XX a fost anunţată duminică pe site-ul fundaţiei care poartă numele legendarului artist.

Născut la Caracas în 1923, Cruz-Diez trăia în Franţa din 1960. Lucrările sale abstracte se remarcă prin folosirea culorii şi liniei pentru acrea impresia de mişcare. Opera sa este expusă la muzee din toată lumea, printre acestea numărânduse Muzeul de Artă Modernă New York, Tate Modern, din Londra şi Muzeul de Arte Frumoase din Caracas.

“Cu adâncă durere anunţăm moartea iubitlui nostru tată, bunic şi stră-bunic, Carlos Eduardo Cruz-Diez. Dragostea ta, bucuria ta, învăţătura şi culorile tale vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, au scris apropiaţii artistului.

În ciuda faptului că s-a stabilit la Paris, artistul şi-a lăsat amprenta şi în ţara sa natală. Picturile concepute de el pentru pereţii şi podelele Aeroportului Simon Bolivar, din Caracas sunt una dintre mărcile inconfundabile ale capitalei Venezuelei.

Sursa www.mediafax.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Spectacol la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” de Mica Unire

Cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Mica Unire Casa de Cultură ,,Mihail ...