Acasă » Principal » Cu mita la sutien – Polițistă prinsă în flagrant la graniță / În doar 3 ani, femeia ar fi încasat astfel 200.000 de euro
pmp

Cu mita la sutien – Polițistă prinsă în flagrant la graniță / În doar 3 ani, femeia ar fi încasat astfel 200.000 de euro

O polițistă de frontieră din Vama Petea, județul Satu Mare, a fost trimisă în judecată, după ce a fost prinsă că lua mită de la oamenii care voiau să intre în țară. În doar 3 ani, femeia ar fi încasat astfel 200.000 de euro, cei mai mulți în vremea pandemiei. Polițista ascundea mita primită în sutien, iar acasă avea o agendă în care își nota „încasările” zilnice, spun procurorii. Femeia și-a recunoscut vina însă, potrivit Presa SM, Tribunalul Satu Mare i-a respins acordul de recunoaștere a faptelor, pe motiv că pedeapsa ar fi mult prea blândă.

Totul a început în decembrie 2020, în plină pandemie, când au apărut informații că prin Vama Petea au intrat în România cetățeni din țări considerate, la acea vreme, „zone roşii” sau „zone galbene”. În schimbul unor sume de bani, cuprinse între 50-100 euro/persoană, unii dintre polițiștii de frontieră consemnau în fals datele. Altfel spus, notau în baza de date că oamenii ar veni din țări la care nu se impunea măsura carantinării sau a izolării la domiciliu, cum impunea legea atunci.

Polițista a fost prinsă în flagrant. Mita primită, ascunsă în sutien

Pe 24 august 2021, investigatorii sunt acoperire au organizat un flagrant. În tură era exact polițista. Fără nicio reținere și fără să știe cu cine stă de vorbă, femeia le-a cerut acestora 200 de euro mită pentru a le permite să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil.

La percheziția corporală, în sutienul femeii au fost găsiți atunci 350 de euro (bancnote de 10, 20 și 50 de euro), dar și 100 de lire sterline, în 4 calupuri – bani încasați ilegal în mai puțin de 4 ore, spun anchetatorii pentru sursa citată.

Polițista de frontieră ținea evidența mitei primite într-o agendă

Acasă la polițista de frontieră, oamenii legii au descoperit și o agendă cu 47 de file, în care femeia își nota „încasările” zilnice. Făcea calcule pe zile, pe luni și apoi pe an. Agenda cuprindea sume primite ca mită pe durata a 3 ani, în perioada august 2018 – august 2021.

În urma audierilor, femeia și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Doar că, scrie Presa SM, judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acordul, pe motiv că „soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.

Polițista de frontieră care a luat mită 200.000 de euro în doar 3 ani își așteaptă acum sentința, scrie sursa citată.

Sursa: Stiripesurse.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...