Acasă » REGIONAL » Iasi » Cum ar fi ca, deodată, să vă umpleţi casa de copii? O şansă mare pentru patru fraţi
nomad

Cum ar fi ca, deodată, să vă umpleţi casa de copii? O şansă mare pentru patru fraţi

De Ziua Internaţională a Familiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi împreună cu Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban“ din Iaşi au organizat evenimentul „Portret de familie“ în zona lacului Ciric.

Prin intermediul acestuia, 30 de copii, mai exact grupuri de fraţi care beneficiază de măsuri de protecţie diferite, cum ar fi asistenţă maternală, plasament familial sau centre de plasament, au avut ocazia să se întâlnească şi să îşi creeze propriile amintiri.

Cosmin, Ana-Maria, Andrei şi Ionuţ sunt patru fraţi norocoşi, care de trei ani au rămas împreună la o familie care îi iubeşte şi care vrea să îi vadă împreună şi după ce fiecare va împlini 18 ani.

De ei are grijă în fiecare clipă Lenuţa, care este asistent maternal de trei ani, dorinţa ei fiind să vadă cât mai mulţi copii fericiţi, iar împreună să să crească oameni de bază.

Iniţial, a pornit cu gândul că va lua în grijă unul, maximum doi copii, însă când i-a găsit pe cei patru fraţi, nu a putut să îi despartă, mai ales că cel mai mic dintre ei, care avea atunci patru ani, a sărit direct în braţele soţului său.

„Am simţit că a fost aşa, ca o chemare. Acomodarea cu ei a fost de fapt grea mai mult pentru mine, eu cred că atunci, din octombrie şi până de Crăciun nu am zâmbit vreodată şi nu pentru că ar fi făcut ei probleme, ci pentru că mă stresam eu să fie bine. Mă temeam că nu voi reuşi să fac asta, nu voiam să încep şi apoi să mă opresc, să îi dezamăgesc. Acum ştiu că nu aş mai face aşa, după ce am început să văd lucrurile mai lejer totul a fost bine“, povesteşte Lenuţa înconjurată de cei patru copii, care zâmbesc liniştiţi.

Copiii au acum vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, sunt toţi elevi şi mama lor spune că fiecare se străduieşte în direcţia lui să arate că poate mai mult, chiar dacă la început a fost mai dificil pentru că le era greu să se descurce singuri şi să recupereze ceea ce au pierdut. A învăţat însă că răbdarea, şi din partea părinţilor şi din partea copiilor, poate face minuni. Citeste stirea integrala pe www.ziaruldeiasi.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Răsturnare de situaţie în cazul decesului asistentei medicale din Botoşani. Femeia nu era infectată cu Covid 19

O asistentă medicală din Botoşani a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, iar autorităţile au declarat ...