După Facebook, Instagram este cea mai populară rețea socială cross-platform. Din păcate, vine cu câteva setări implicite care s-ar putea să te deranjeze.
Ca orice utilizator de Instagram cu experiență, de-a lungul timpului, ai postat atât fotografii din galeria telefonului, cât și imagini pe care le-ai făcut direct din aplicația Instagram. Același principiu se aplică și la filme. Dacă obișnuiești să postezi pe Instagram Stories sau Instastory, probabilitatea să imortalizezi câteva cadre în timp real pentru a le posta instant din aceeași aplicație este și mai mare.
Există însă o problemă. Indiferent dacă vrei sau nu, fiecare imagine pe care ai imortalizat-o sau editat-o cu ajutorul Instagram, se salveză înapoi în galeria telefonului, pe lângă faptul că este postată online. Asta înseamnă că s-ar putea să-ți umpli telefonul cu imagini pe care ți le-ai dorit doar pentru câteva momente.
Șansele să nu-ți dorești în galeria telefonului ceea ce ai postat acum câteva momente online sunt foarte mari. Din fericire, funcția respectivă implicită se dezactivează cu ușurință. Trebuie doar să-ți accesezi profilul din stânga jos. Fă un tap pe cele trei liniuțe din dreapta sus și un al doilea click în dreapta jos la Setări. Din secțiunea Cont a noului meniu, te interesează Fotografii originale. Accesează acel meniu și dezactivează Salvează fotografii originale.
Jurnalul Regional Flux de stiri in timp REAL – Moldova, Iasi, Pascani
