Acasă » IT / Stiinta » Cum te poți feri de informațiile false de pe internet. Google a prezentat noile instrumente utile
pmp

Cum te poți feri de informațiile false de pe internet. Google a prezentat noile instrumente utile

Informațiile se mișcă mai repede decât oricând în prezent și pot veni din diverse (și numeroase) surse. Deși nu ducem lipsă de informații online, poate fi greu de știut dacă unele surse sunt credibile sau nu.

Ziua internațională a verificării informațiilor

Astăzi, cu ocazia Ziua internațională a verificării informațiilor (International Fact-Checking Day), Google anunță extinderea funcțiilor „Despre această imagine” și „Despre acest rezultat” în limba română și alte 39 de limbi din întreaga lume, pentru a ajuta oamenii să poată lua decizii informate și a detecta dezinformarea online.

„Despre această imagine” este un instrument ușor de utilizat, care oferă oamenilor o modalitate ușoară de a verifica credibilitatea și contextul imaginilor pe care le văd online. Lansat anul trecut în limba engleză la nivel global, astăzi instrumentul este extins pentru 40 de limbi din întreaga lume, inclusiv pentru română.

Ce informații oferă „Despre această imagine”

  • Istoricul unei imagini: arată când o imagine sau imagini similare au fost văzute pentru prima oară Google Search și când au fost publicate anterior pe alte pagini web.
  • Cum folosesc și descriu alte site-uri imaginea: arată ce au de spus despre această imagine alte surse, cum ar fi site-urile de știri și de verificare a informațiilor.
  • Metadatele unei imagini: funcția poate afișa metadatele – atunci când acestea sunt disponibile – pe care creatorii și editorii le-au adăugat imaginii.

Instrumentul „Despre acest rezultat” poate fi utilizat pentru a afla mai multe despre o pagină web. Când cineva caută pe Google, poate afla mai multe informații despre orice site afișat în rezultatele căutării făcând clic pe cele trei puncte care apar lângă fiecare site web și selectând opțiunea „Despre acest rezultat”.

Utilizatorul poate afla astfel mai multe informații despre respectiva pagină înainte de a o accesa, inclusiv o descriere a sursei de pe Wikipedia (dacă este disponibilă) și ce au spus alții pe web despre site, inclusiv informații din știri sau recenzii.

Începând de astăzi, „Despre acest rezultat” este disponibil în 40 de limbi la nivel global, inclusiv în română.

Continuarea pe Capital.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

TikTok se pregătește să lanseze o nouă platformă. Va concura în mod direct cu Instagram 

TikTok se pregătește să-și extindă orizonturile prin lansarea unei noi aplicații dedicată fotografiilor, numită TikTok ...