Acasă » REGIONAL » Moldova » De ce mai candidează Dumitru Pantazi pentru un nou mandat. „Nu este momentul pentru a face experimente politice, cu oameni lipsiţi de experienţă administrativă”

De ce mai candidează Dumitru Pantazi pentru un nou mandat. „Nu este momentul pentru a face experimente politice, cu oameni lipsiţi de experienţă administrativă”

Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Pașcani Dumitru Pantazi își arată motivele pentru care mai candidează la un mandat pentru conducerea urbei de pe Siret. Edilul șef explică faptul că în următorii ani, indiferent de cine va ajunge primar, prioritățile sunt aceleași și trebuiesc respectate cu sfințenie. Mai mult, este necesar ca proiectele ce urmează a fi implementate din fonduri europene să fie coordonate de către un primar cu experiență în acest sens, care a mai avut tangențe cu astfel de finanțări. În caz contrat există riscul ca municipiul Pașcani să se blocheze din punct de vedere financiar. Iată mesajul primarului Dumitru Pantazi:

Dragi păşcăneni,

Candidez pentru un nou mandat de primar cu scopul a duce la bun sfârşit proiectele de investiţii aflate în diferite etape de implementare şi lucru. Oricine va conduce Primăria municipiului Paşcani în următorii 4 ani de zile, va avea aceleaşi priorităţi: asigurarea cofinanţărilor asumate, a fluxului financiar şi a tuturor demersurilor administrative necesare realizării investiţiilor, cu respectarea prevederilor legale, realizarea şi depunerea documentaţiilor în termenele stabilite.
Este nevoie de continuitate, maximă seriozitate şi experienţă!

Nu este momentul pentru a face experimente politice, cu oameni lipsiţi de experienţă administrativă, care nu au gestionat lucrări din fonduri europene sau care au încercat să blocheze investiţiile pentru a câştiga electoral. Nu ne putem permite să pierdem timpul, şi chiar finanţările, până când alţii se obişnuiesc şi învaţă ce trebuie să facă!

Pașcaniul a mai trecut printr-o criză majoră din astfel de cauze. După 4 ani de administraţie liberală, în perioada 2008 -2012, municipiul a rămas cu datorii uriaşe şi cheltuieli cercetate de procurori. Eu şi echipa cu care am venit la Primărie am redresat în scurt timp bugetul local, şi de atunci banii dumneavoastră au fost cheltuiţi cu grijă. Am preluat “Planul Integrat de Dezvoltare Urbană”, proiect cu mari probleme, şi am sigurat implementarea lui.
Am susținut programul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în suburbiile municipiului și pentru reabilitarea celor din oraș. Lucrările vor începe imediat, din fonduri europene, peste 25 milioane euro. Alții au pus în pericol aceste investiții, din motive electorale!

Așadar, am experienţa necesară pentru a garanta că proiectele de investiţii, iniţiate de mine, vor fi realizate. Nu sunt promisiuni electorale! Sunt investiţii certe, unele începute deja, altele sunt în diferite etape administrative!

Dragi păşcăneni,

Vă mulţumesc că ne-aţi susţinut în derularea proiectelor importante pentru modernizarea localităţii noastre! Am venit în întâmpinarea așteptărilor dumneavoastră, în măsura banilor din bugetul local și a altor surse de finanțare.

Prioritatea mea a fost modernizarea infrastructurii rutiere. Acum Pașcaniul arată mult mai bine din acest punct de vedere! Am investit în reţele de gaze naturale şi electricitate, am introdus sistemul de internet Wi-Fi gratuit în zonele frecventate de tineri în oraş, am continuat programele de gratuităţi şi facilităţi pentru pensionari şi persoane defavorizate social şi am acordat burse de studii şi merit elevilor cu performanţe şcolare. Am asigurat funcţionarea serviciilor publice şi am gestionat situaţiile de criză apărute în ultimii ani de zile!

Am implementat proiecte cu finanţare europeană de peste 23 milioane lei şi semnat contracte de investiţii cu finanţare europeană în valoare de peste 44 milioane lei (aproape 10 milioane euro).

La aceste fonduri europene s-au adăugat fonduri din bugetul local în valoare de 17 milioane lei (3,5 milioane euro) şi surse guvernamentale în valoare de peste 7 milioane lei (1,4 milioane euro).

Pașcaniul este pe drumul cel bun! Continuăm împreună!
PRIMAR DUMITRU PANTAZI

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Componența noului Consiliu Local Municipal la Pașcani. Cristian Rățoi viceprimar?

Consiliul Local Municipal are o nouă componență în urma voturilor acordate de pășcăneni la Alegerile ...