Acasă » LIFESTYLE » De două ori mai multe transplanturi de organe în România, de la începutul anului. Care sunt cele mai comune operații 
pmp

De două ori mai multe transplanturi de organe în România, de la începutul anului. Care sunt cele mai comune operații 

Numărul donatorilor de organe s-a dublat în prima parte a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată statisticile Agenţiei Naţionale de Transplant. De la începutul anului au fost prelevate organe de la 26 de donatori aflați în moarte cerebrală şi au fost realizate 75 de transplanturi, cele mai multe fiind renale şi hepatice.

Anul acesta, în România au existat, până în prezent, 26 DE donatori de organe aflaţi în moarte cerebrală, au fost realizate 76 de transplanturi dintre care 50 de rinichi şi 24 de ficat. În două cazuri, plămânii au fost trimişi la clinici din afara ţării.

Numărul donatorilor de organe este aproape dublu faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, a afirmat şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, medicul Guenadiy Vatachki.

Statisticile instituţiei arată că, în 2023, au existat 86 de donatori în moarte cerebrală şi s-au realizat în total 303 transplanturi.

În 201 dintre cazuri a fost vorba despre transplanturi renale, au existat 90 de transplanturi hepatice, 11 de cord şi un transplant pulmonar.

Sursa: Ziare.com

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...