Acasă » REGIONAL » Moldova » Decizie CONTROVERSATĂ. Directorul general de la RAGCL desemnat ca administrator special în procedura de insolvență a regiei
nomad

Decizie CONTROVERSATĂ. Directorul general de la RAGCL desemnat ca administrator special în procedura de insolvență a regiei

Decizie ciudată! Directorul general al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani, (RAGCL), a fost desemnat de către aleșii pășcăneni să se ocupe de demersurile necesare pentru închiderea unității. La „proiectul de HOTĂRÂRE privind desemnarea administratorului special al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani în cadrul procedurii de insolvență” consilierul local Vasile Haldan a luat cuvântul și a făcut propunerea. „La această situație trebuie un om care să cunoască toate problemele unității. Personal îl propun pe Gelu Nedelcu să se ocupe de proceduri”, a precizat Vasile Haldan.

Propunerea făcută nu a fost pe placul celor de la PNL. Claudiu Bodoașcă a luat cuvântul în plen precizând faptul că este surprins în mod neplăcut de numire. „Mă surprinde atitudinea domnului Vasile Haldan să-l propună ca administrator judiciar pe același om care a contribuit, să zicem, la falimentul societății. A fost director general și membru în Consiliul de Administrație. Cum putem numi un om care să spună care au fost cauzele care au dus la această situație când a fost la conducere? Trebuie pe cineva independent, care să facă o analiză clară. Nu cred că este cea mai potrivită persoană”, a spus Claudiu Bodoașcă.

Cu toate acestea, a fost singura propunere în acest sens. Cei din opoziție nu au făcut nici o numire. Consilierul local PMP, Sorin Olariu a intervenit pe situație și s-a arătat nemulțumit de numirea celor de la PSD. Însă a atras atenția asupra unui lucru esențial. „Nu putem acum să stăm să tot căutăm vinovații pentru situația de la RAGCL. Nici eu nu sunt de acord cu propunerea făcută (Gelu Nedelcu – n.r.) dar problema este pragmatică. Se apropie sezonul rece și trebuie luată o decizie clară pentru ca cetățenii să știe ce se întâmplă. Repet, nu sunt de acord cu această numire dar nu mai putem amâna această situație”, a precizat Sorin Olariu, consilier local PMP. În cele din urmă, prin vot secret la urnă, s-a decis cu 9 voturi pentru numirea actualului director Gelu Nedelcu în timp ce 6 aleși locali s-au abținut sau au fost împotrivă.

Indiferent de situație, RAGCL nu va mai putea furniza agent termic la iarnă din cauza situației financiare dezastruoase. În tot acest timp, în mod oficial, cei de la RAGCL nu vin cu o decizie clară în acest sens pentru ca, clienții care mai depind încă de sistem să știe ce au de făcut. Mai mult, regia nu face decât să îngreuneze situația abonaților care vor să se debranșeze prin instituirea taxe. Proprietarul unui apartament cu o cameră este nevoit să dea 300 lei regiei ca să scape de calvar. Cel care deține imobil cu două camere trebuie să achite circa 400 lei taxă de debranșare iar cel cu trei camere peste 500 lei. Tarifele cresc în funcție de numărul camerelor, o aberație administrativă în contextul investițiilor la care este obligată o familie să o facă pentru a beneficia de apă caldă și căldură.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primele demersuri pentru asfaltarea a două drumuri printre care cel dintre Ruginoasa și Heleșteni

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor semna astăzi contractul cu firma ...