Acasă » REGIONAL » Moldova » DECLARAȚIILE lui Marius Pintilie, demontate de un consilier local. „Nu puteți să mințiți în halul acesta”
nomad

DECLARAȚIILE lui Marius Pintilie, demontate de un consilier local. „Nu puteți să mințiți în halul acesta”

O situație mult dezbătută de presa locală și care predomină de câțiva ani de zile este tratată la diverse, se pare, de către actuala conducere a municipiului Pașcani. Este vorba de ocuparea domeniului public prin diferite construcții fără acte legale. În această speță se află și consilierului local PNL Marius Pintilie.

Edilul local ocupă spații pe domeniul public fără acte, pe firma pe care o deține. Într-o conferință de presă, Marius Pintilie a precizat faptul că se află în legalitate, exceptând niște metri pătrați ocupați cu acordul Consiliului Local. Situația spațiilor lui Pintilie este cunoscută de Consiliu Local mai ales că a fost realizată recent o inventariere a domeniului public din care reiese faptul că Marius Pintilie, prin firma sa, cât și alte persoane juridice, ocupă teren abuziv de câțiva ani de zile.

Un consilier local, singurul de altfel din legislativul pășcănean, a făcut o serie de declarații vizavi de această situație precizând faptul că Marius Pintilie minte atunci când spune că se află în legalitate cu spațiile pe care le deține. Este vorba despre Sorin Olariu, ales local din partea PMP Pașcani.

Sorin Olariu

„Ultima conferință de presă ținută de domnul Marius Pintilie (după ședința ordinară de Consiliu Local Municipal Pașcani din luna Ianuarie – n.r.) a fost penibilă. A declarat că nu deține spații ilegale. Eu am tot demonstrat de-a lungul timpului că nu este așa. Sunt trei cereri ale domnului Pintilie depuse în decembrie (2019 – n.r.) care recunoaște că ocupă ilegal domeniul public. Acum vine în conferință de presă și spune că nu ocupă. Eu vă spun cinstit că pentru un consilier local,  un om care are peste 40 de ani, care pretinde că vrea să fie primarul municipiului Pașcani, domnul Pintilie este o rușine. Nu puteți să mințiți în halul acesta! Credeam că sunteți om serios dar ați dovedit contrariul”, a declarat Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani.

Întrebat de reporterii Jurnalul Regional dacă Consiliul Local și-a dat acordul pe acele spații pe care le deține, așa după cum a declarat Marius Pintilie în ultima conferință de presă din ianuarie, Sorin Olariu a spus că nu există așa ceva.

„Nu sunt înțelegeri în Consiliu Local. Se ia hotărâri dacă este cazul să se concesioneze o suprafață de teren. Înțelegeri are, poate, domnia sa (Marius Pintilie – n.r.), dar nu știu cu cine, că văd că de 10 ani nimeni nu-l deranjează. Și tot spune că Olariu este pesedist. Culmea este că nu Olariu are probleme pe domeniul public și nu PSD îl protejează pe Olariu. Îl protejează chiar pe Pintilie. Vine întrebarea: tot Olariu este pesedist, domnule Pintilie? Zece ani nu s-a făcut nimic în sensul ăsta (spații deținute ilegal – n.r.) și aud retorica că este campanie electorală. De 2 ani și ceva îi spun (către Marius Pintilie – n.r.): rezolvați-vă problema. Legea este simplă. Legea este lege și nu putem sta la masă să o negociem. Trebuie să o respectați, mai ales dumneavoastră care trebuie să dați un exemplu cetățenilor municipiului Pașcani. Mai sunt persoane cu probleme de acest gen dar dumnealui este consilier local și trebuie să fie un exemplu. Orice suprafață de pe domeniul public, pentru a fi dată spre concesionare, trebuie să fie lipsită de sarcini. Adică să nu fie construcții pe ea. Să o dăm la pace, nu merge”, a conchis Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani. Marius Pintilie nu dorește să mai facă declarații pe acest subiect precizând într-o conferință de presă că așteaptă ca instanța de judecată să se pronunțe. Edilul local contestă raportul realizat de către Poliția Locală și Compartimentele de specialitate din Primărie.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Mihai Bota: Dacă se vorbește despre asa ceva! Pana maine toți sunteți în arest! Nu va mai credeți corecți…nu va mai certați ca toate creaturile lui Dumnezeu pe Pământ

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primăria Pașcani a finalizat procedurile pentru dezinfecția scărilor de bloc

Primăria Pașcani a reușit să finalizeze procedurile de achiziții pentru activitățile de dezinfecție a scărilor ...