Acasă » REGIONAL » Moldova » Demersuri privind amenajarea noului Cimitir Municipal. Enoriași supărați că nu au mii de euro pentru un loc de veci

Demersuri privind amenajarea noului Cimitir Municipal. Enoriași supărați că nu au mii de euro pentru un loc de veci

Pași mărunți în demersurile privind amenajarea noului cimitir din municipiul Pașcani. De câțiva ani de zile municipalitatea se confruntă cu o problemă gravă: lipsa locurilor de veci. Și la ora actuală cetățenii sunt nevoiți să achite sume importante de bani în cazul unei tragedii. S-a ajuns în situația în care persoanele decedate sunt înmormântate, în cimitirul municipal arhiplin, peste alte morminte sau sub garduri. Sumele cerute de cei care dețin locuri de veci cu acte ajung la ordinul a câtorva mii de euro. Protopopul municipiului Pașcani, Pavel Postolache a atras atenția actualei conduceri asupra problemei respective în repetate rânduri. De ani de zile problema a stagnat. Motivele au fost multe, dar nici o certitudine de rezolvare. Răspunsurile celor de la Primărie au constat în promisiuni. Acum, în prag de campanie electorală, se discută despre noi demersuri privind amenajarea lui.

„Serviciile de proiectare tehnică pentru obiectivul “Amenajare cimitir în Municipiul Pașcani , județul Iași” au fost lansate prin achiziție direct în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Ofertele se depun pana pe data de 13 iulie ora 12:00. Aducem la cunoștință și faptul că pentru Proiectul “Reabilitarea, conservarea și revitalizarea Palatului Cantacuzino –Pașcanu și a terenului aferent” serviciile de executarea a lucrărilor vor fi scoase la licitație vineri, 10 iulie 2020 cu toate compeltările solicitate de cei interesați”, precizează cei de la Primăria Pașcani.

De precizat faptul că majoritatea preoților pășcăneni discută cu enoriașii, la sfârșit de slujbă, despre problema locurilor de veci din municipiu. Mulți dintre credincioși reclamă faptul că nu au posibilitatea de a-și îngropa apropiații dacă nu sunt mici bogătași.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...