Acasă » REGIONAL » Pascani » Deputatul Axinte despre decizia ANI: „Am aflat ca primarul a semnat niste referate … desi ar fi trebuit sa stie ca nu e bine”
SONY DSC

Deputatul Axinte despre decizia ANI: „Am aflat ca primarul a semnat niste referate … desi ar fi trebuit sa stie ca nu e bine”

Situatie ciudata in sanul Organizatiei PSD Pascani. Actualul deputat PSD, Vasile Axinte a fost numit INCOMPATIBIL de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI). Asta datorita faptului ca pe cand a detinut functia de viceprimar al municipiului Pascani firma la care era asociat (administrator) a obtinut foloase financiare de la bugetul local in suma de circa 54.000 lei.

In urma deciziei date pe 7 iunie a.c. de catre ANI, actualul deputat a venit cu o serie de declaratii fascinante. Mai precis, Axinte spune ca nu are nici o legatura cu actele derulate intre primarie si firma Romelada. Edilul arata cu degetul spre colegul sau de partid, actualul primar Dumitru Pantazi. „A fost o sesizare in 2015 facuta de niste persoane in care sesiza ANI ca Primaria a achizitionat niste bonuri de benzina de la o firma la care eram asociat. Eu am afat in 2015, de cand am primit informare de la ANI, ca sunt in evaluare. Sincer, cand am intrebat despre ce este vorba, am aflat ca primarul (n.r. – Dumitru Pantazi) a semnat niste referate sa achizitioneze niste bonuri valorice de la firma respectiva (ROMELADA – n.r.). Eu nu sunt impicat in activitatea Romelada. Sunt asociat si atat. E vorba de dividente, atat. Alta activitate nu am acolo. Primarul, la perioada respectiva, ar fi trebuit sa stie ca nu are voie sa faca astfel de achizitii. Nici el nu-si da seama cum s-a intamplat. Asa spune dumnealui”, a precizat deputatul Vasile Axinte.

Citeste si: EXPLOZIV. Deputatul PSD Pascani, Vasile Axinte este incompatibil. Afaceri de peste 54.000 lei cu Primaria Pascani. ANI a publicat lista cu cei care au incalcat legea

„Nu am semnat nimic! Toate semnaturile sunt ale primarului Dumitru Pantazi. Era un contract inainte de a veni Pantazi la Primarie, probabil ca s-a derulat contractul in continuare, iar eu am venit pe functia de viceprimar fara sa stiu ca acel contract merge in continuare. S-a intamplat un lucru independent de vointa mea, nu am cunoscut acest lucru. Eu astept decizia de la ANI, voi face contestatie si astept sa vad ce spune instanta”, a declarat pentru Jurnalul Regional, deputatul Vasile Axinte.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

FOTO | Accident rutier MORTAL în comuna Războieni

Început de săptămână cu o tragedie. Un accident grav a avut loc în această dimineață ...