Acasă » CULTURAL » Descoperire a oamenilor de știință – Creierul uman îmbătrânește diferit în funcție de sex
thomplast

Descoperire a oamenilor de știință – Creierul uman îmbătrânește diferit în funcție de sex

Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o diferenta majora intre creierul barbatilor si cel al femeilor. Cel din urma imbatraneste mai greu, scrie ziare.com.

 

Pentru moment nu se stie daca aceasta diferenta este innascuta, insa e clar ca, in medie, creierul unei femei este cu trei ani mai tanar decat cel al unui barbat de aceeasi varsta, arata Science Alert, citand un raport publicat de junalul PNAS.

 

Acesta ar putea fi si motivul pentru care creierul femeilor ramane in stare mai buna odata cu trecerea anilor, comparativ cu al barbatilor.

 

Descoperirea este importanta inclusiv cand vine vorba despre bolile neurodegenerative, a explicat Manu Goyal, din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Washington, din St. Louis.

 

Oamenii de stiinta au observat ca volumul de materie cenusie descreste pe masura ce trec anii mai cu seama in cazul barbatilor decat al femeilor.

 

Dupa ce au scanat creierul a 205 persoane, 121 femei si 84 de barbati, cu varste cuprinse intre 20 – 82 de ani, oamenii de stiinta au observat ca creierul femeilor era, in medie, cam cu 3,8 ani mai tanar decat cel al barbatilor (sau ca creierul barbatilor era mai batran decat in realitate) . Iar aceasta diferenta este sesizabila inca de la 20 de ani.

 

Sursa www.stiripesurse.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Şase destinaţii pentru celebrarea Paştelui în 2019: Târguri de vechituri şi mâncare tradiţională, dar şi un festival al primăverii

Paştele este sărbătorit în familie, dar aceasta poate să călătorească oriunde în lume pentru a ...